Džajić više neće na Marakanu?

Posle sukoba sa Nebojšom Čovićem, predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić navodno je rekao da njegova noga više neće kročiti na Marakanu.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2013.

19:17

Default images

Ipak, nema potvrde da je Džajić zaista to rekao, niti da li bi eventualno to mislio čak i da je izrečeno.

Slaviša Kokeza, član uprave koji se jedini oglasio povodom sukoba, rekao je da je sve što se moglo čuti izrečeno u afektu i smatra da ne treba tome pridavati preveliki značaj. Ipak, za četvrtak je zakazan sastanak Odbora za hitna pitanja na kojem će to biti tema.

Do sukoba Džajića i Čovića došlo je zbog ponašanja generalnog sekretara Miodraga Zečevića i plate Nikole Petkovića, saznaje B92. Sukob koji se desio u sredu popodne nastao je oko Zečevićevih ingerencija, a jedan od razloga je Petkovićeva plata, pošto Čović nije hteo da pređe preko prvobitno dogovorenih uslova, dok je generalni sekretar ponudio igraču veću sumu.

Po navodima našeg izvora iz kluba Čović zbog štednje i principa nije hteo da odstupi od mesečne plate od 8.000 evra za Petkovića. To je dovelo do Zečevićevih teških reči, izrečenih preko telefona Čoviću, koji se potom uputio ka stadionu.

Tamo je održan sastanak kojem su prisustvovali Čović, Zečević, Džajić i sportski direktor Zoran Stojadinović, tokom kojeg je nastavljena rasprava uz dosta teških reči. Vrlo brzo, Zečević je napustio kancelariju, a umesto da se sukob smiri, rasprava se proširila na to koje su ingerencije predsednika, ko se za šta pita, ko se previše ili premalo pita. Upravo tada Džajić je pokušao da udari Čovića, ali ih je brzo radvojio Stojadinović.

Odmah potom, prenosi naš izvor, Džajić je uzeo svoje stvari i navodno rekao da njegova noga više nikada neće kročiti u klub, a isto je učinio Moma Gacić, njegov čovek od poverenja.

Posle nekog vremena i Čović je vidno uzbuđen napustio stadion i posle toga se tamo niko od čelnika nije pojavljivao. U prilog tome govori i činjenica da su u klubu bila pogašena svetla samo nekoliko sati pošto se incident desio. Iako su pojedini mediji tvrdili drugačije, na „Marakani“ nije bila policija da bi ispitala pomenuti incident.

Zvanične potvrde da je Džajić napustio klub za sada nema, a očekuje se da će više informacija biti poznato u četvrtak, za kada je zakazan sastanak Odbora za hitna pitanja. Ukoliko se ispostavi da je to tačno, Džajić će napustiti ’crveno-bele’ samo pet nedelja pošto se i formalno vratio na čelo kluba koji je prethodno vodio od 1998. do 2004. godine.

Ivošević: Zvezdi potrebni i Džajić i Čović

Zoran Ivošević , predsednik Pravne komisije FKCZ, veruje da bi odlazak Dragana Džajića mogao da bude udarac od kojeg se Zvezda ne bi oporavila.

"Ako se ne nađe zamena, koja bi zajedno sa Čovićem izvukla Zvezdu iz problema, druge alternative nema. Zato je najbolja opcija da se njih dvojica suoče i nađu rešenje”, rekao je Ivošević, gostujući u vestima naše televizije.

Sa druge strane, ne znamo ni kako će postupati Čović, jer i on može da podnese ostavku i zahvali se svima. Treba voditi računa da Džajić i Čović imaju veoma različite temperamente”, dodao je Ivošević i zaključio:

"Razumem i jednu i drugu stranu i mislim da je dobro što su obojica bila svesna da nije dobro da večeras daju izjave, jutro je uvek pametnie od večeri”.

U slučaju da Džajić zaista napusti klub, po klupskom statutu usledili bi novi izbori za predsednika, treći u manje od godinu dana. Da bi se to izbeglo, prioritet je sporazum dva ključna čoveka kluba.

Ako dođe do sporazuma, onda se vraća neki balans između Čovića i Džajića. Od toga zavisi sudbina Zvezde" , kaže Ivošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

269 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: