Mesi, Mesi, Mesi, Mesi!

Fudbaler Barselone Lionel Mesi osvojio je Zlatnu loptu namenjenu najboljem igraču sveta četvrtu godinu za redom.

Izvor: AG

Ponedeljak, 07.01.2013.

19:55

Default images

Fantastični Argentinac je tako ušao u istoriju kao jedini igrač koji je ovo priznanje osvojio četiri puta.

Mesi je na FIFA gala večeri u Cirihu nagradu osvojio ispred klupskog druga Andresa Inijeste i zvezde Real Madrida Kristijana Ronalda koji se peti put našao u najužem izboru i ima samo jedan trofej osvojen 2008. godine.

Iako u prošloj godini nije osvojio nijedan značajan trofej ni sa Barselonom ni sa reprezentacijom Argentine (samo Kup kralja), Mesi je oborio mnoge rekorde.

Postigao je 91 gol u svim takmičenjima nadmašivši Gerda Milera iz 1972. (85), oborio je rekord Lige šampiona po broju golova u jednoj sezoni (14), a postao je i najbolji strelac u istoriji Barselone (trenutno 289). Ukupno, u 2012. je na 69 utakmica pored 91 gola imao i 22 asistencije.

Mesi je dobio 41,6% glasova novinara 'Frans fudbala', odnosno selektora i kapitena svih svetskih reprezentacija. Kristijano Ronaldo dobio je 23,7%, a Andres Inijesta 10,9%.

„Da budem iskren, ovo je neverovatno. Da dobijem četiri zaredom Zlatne lopte je nešto posebno. Želeo bih da čestitam svim saigračima iz Barselone. Inijesta, sjajno je trenirati i igrati pored tebe“, rekao je omaleni gaučo.


U ženskoj konkurenciji titula je pripala fudbalerki SAD Ebi Vembah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

163 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: