Novak protutnjao pored Ferera

Prvi reket sveta Novak Đoković novu sezonu započeo je trijumfom nad Davidom Fererom u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

Izvor: JT

Petak, 28.12.2012.

12:00

Default images

Novak je do plasmana u finale došao sa 6:0, 6:3, posle malo više od jednog sata igre, a za titulu će se boriti sa boljim iz susreta između Janka Tipsarevića i Nikolasa Almagra.

Duel Tipsarevića i Almagra na programu je od 14 časova.

Novak je odlično ušao u meč i bez ikakvih problema osvojio prvi servis gem na meču. Srpski teniser je u tom gemu napravio samo jednu grešku, kada je pri vođstvu 30:0 poslao loptu u mrežu. U narednom gemu Đoković je nastavio dominaciju, pošto je došao do brejka, a odmah potom poveo sa 3:0. Prvi reket sveta je uglavnom igrao udarce sa osnovne linije i tako terao Ferera da se mnogo više kreće od njega, a ujedno i napravi više grešaka, što je rezultiralo ubedljivim vođstvom.

U narednom gemu Novak je počeo više da izlazi na mrežu i bez problema je sve vraćao Fereru, a posle još jednog brejka, lako je došao na korak od osvajanja prvog seta. Španac je u šestom gemu pružio najveći otpor Novaku, ali je najbolji teniser sveta ipak preokrenuo i osvojio set bez izgubljenog gema.

Na početku drugog seta, Novak se dosta pomučio da bi sačuvao svoj servis, da bi Ferer potom konačno osvojio prvi gem na meču. Španac nije krio zadovoljstvo što je konačno uspeo da osvoji gem, a i publika je to pozdravila. Španac je u narednom gemu iskoristio lošiju igru Đokovića i stigao do brejka, da bi Novak potom ubrzao i uzvratio istom merom za 2:2. Od tada Novak je samo u pojedinim trenucima pružao Fereru šansu da ga ugrozi, pa je nanizao još tri gema i već u osmom imao priliku da završi meč. Ipak, Španac je uspeo da se odbrani i samo malo produži meč, pošto je Novak već u sledećem gemu bez izgubljenog poena došao do trijumfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: