Ljorente bi sada Đukića u Valensiji

Prelazak Miroslava Đukića iz Valjadiolida u neki veći klub samo je pitanje vremena, a ove nedelje aktuelna je opcija da će preuzeti Valensiju, svoj stari klub.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

19:45

Default images

Đukić je sa Valjadolidom ove godine izborio promociju, a zatim je ostvario seriju dobrih rezultata, koji su privukli veliku pažnju javnosti.

Valensija je početkom meseca zamenila trenera, umesto Pelegrina ekipu je privremeno preuzeo Ernesto Valverde, a Španijom se širi informacija da će bivši selektor Srbije klub preuzeti tokom leta.

Kao fudbaler Đukić je nosio dres Valensije šest godina, bio sa tim klubom šampion, osvojio Kup kralja i dva puta stigao do finala Lige šampiona.

Još tokom proleća Đukić je bio kandidat da nasledi Unaija Emerija, zajedno sa Hoakinom Kaparosom, ali se u toj situaciji predsednik kluba Manuel Ljorente opredelio za Maurisija Pelegrina.

Ni pola godine kasnije Ljorente je priznao grešku, smenio Pelegrina i ponovo traži dugoročno rešenje.

Valensija ima ogroman dug i to je faktor sa kojim se mora računati, ali ni u Valjadolidu nije ništa bolje – taj klub ima godišnji budžet od 24 miliona evra, a dug mu je 70 miliona. To mu nije ostavilo mnogo izbora, ali se Đukić fantastično snašao, a njegove bundesligaške akvizicije Patrik Ebert i Antonio Rukavina bila su pun pogodak.

Nekoliko dana pred meč sa Barselonom Valjadolid ima jednak broj primljenih golova kao katalonski gigant. Trener ljubičastih najavio je da protiv Barse neće igrati bunker, jer “nema svrhe, niko ne može potpuno da se odbrani protiv Barselone”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: