LK: Bredford - Vila, Čelsi - Svonsi

Fudbaleri Bredforda igraće u polufinalu Liga kupa sa Aston Vilom, dok se Čelsi sastaje sa Svonsijem, odlučio je žreb u Londonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2012.

15:31

Default images

Nekadašnji premijerligaš Bredford, koji sada igra u četvrtom rangu takmičenja, šokirao je u četvrtfinalu ekipu Arsenala.

Polufinale Kapital Uan kupa po tradiciji se igra u dve utakmice, prvi dueli na programu su 8. i 9. januara, a revanši dve nedelje kasnije.

Od četiri ekipe koje su ostale u takmičenju Aston Vila ima najuspešniju istoriju, sa pet trofeja u trećem po važnosti takmičenju. Poslednji su osvojili 1996. godine, kada je Savo Milošević postigao spektakularan gol u finalnoj pobedi nad Lidsom 3:0. Ove sezone ne ide im dobro, ali su uspeli da uđu u seriju od 6 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Čelsi je u poslednje vreme uspešniji, osvojio je pehar 2005. i 2007, a kup će shvatiti kao malu nadoknadu za evropski debakl, jer su prvi tim koji je braneći titulu prvaka kontinenta ispao u grupnoj fazi Lige šampiona, pa ide na prašku Spartu u Ligi Evrope.

Svonsi je dobar tim, vole da spuste loptu na zemlju i kontrolišu igru. Biće zanimljivo”, rekao je Rafa Benites, koji se sa Svetskog klupskog kupa ovog puta vratio bez pehara.

Kao prvak Evrope i osvajač FA kupa Čelsi je teoretski mogao da osvoji sedam pehara ove sezone, ali je u abgustu izgubio i evropski i engleski superkup, pa su sa decembarsim neuspesima već došli do četiri ispuštene prilike.

Za nas je svako takmičenje važno. Veliki klub mora da ide na trofej u svakom od njih. Sada, kada smo stigli do polufinala, moramo da damo sve od sebe da ga osvojimo”, zaključuje Benites.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: