Pobeda Srbije za kraj 2012.

Fudbaleri reprezentacije Srbije pobedili su Čile u prijateljskoj utakmici sa 3:1 (1:0) u švajcarskom Sankt Galenu.

Izvor: MN

Sreda, 14.11.2012.

19:55

Default images

Ovo je bio poslednji meč ’orlova’ u 2012. godini, prvi posle poraza od Belgije i Makedonije u oktobru, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Srbija je povela golom Lazara Markovića u 22. minutu. Prednost je udvostručio debitant Đorđević u 47. minutu, a na 3:0 povisio je Đuričić u 65. Konačan rezultat postavio je Enrikes deset minuta pre kraja meča.

U prvih nekoliko minuta nijedna ekipa nije uspela da stvori ozbiljniju priilku. Srbija je napade gradila uglavnom po levoj strani preko Kolarova i Đuričića.

Prvu šansu 'orlovi' su imali kada je Đuričić dodao ka Ivanoviću koji je fauliran. Slobodan udarac je sa oko 18 metara izveo Kolarov, ali je lopta otišla preko gola.

Srbija je u nastavku dva puta ozbiljnije zapretila fudbalerima Čilea. Petrović je loptu poslao do Markovića, a zatim je centrirao Kolarov, ali Đuričić nije uspeo lepo da zahvati loptu. Nakon toga je Marković pronašao Šćepovića koji je ostao sam na 12 metara i šutirao preko gola.

Srbija je u vođstvo došla u 22. minutu. Sulejmani je centrirao, a Lazar Marković je glavom loptu poslao u mrežu. Ovo je njegov prvi gol za reprezentaciju.

Čile je prvu priliku imao iz slobodnog udarca, nakon što je Petrović dobio žuti karton, ali je rezultat ostao nepromenjen. Usledio je pritisak fudbalera iz Južne Amerike koji su sa svih strana pokušavali da ugroze gol Srbije. Još jednom su zapretili iz slobodnog udarca. Fernandes je šutirao, ali Brkić nije morao da interveniše.

Do kraja poluvremena Srbija je imala priliku preko Đuričića, a Čile je imao najbolju šansu u dosadašnjem toku meča. Hara je dodao do Vargasa, koji je loptu prosledio do Enrikesa, a on slabo šutirao.
Beta/AP
Trostruka izmena u reprezentaciji Srbije na početku drugog poluvbremena. Lomić je ušao umesto Kolarova, Filip Đorđević je zamenio Marka Šćepovića, a Rukavina Ivanovića.

Srbija je krenula agresivno od samog starta. Prvo je Filip Đuričić proigrao imenjaka Đorđevića, a Pinto je uspeo da odbrani. Ubrzo je usledila nova akcija i isti akteri. U 47. minutu Petrović je dodao loptu Đuričiću, koji je asistirao Đorđeviću, a on bio precizan za 2:0.

Tandem Đuričić-Đorđević nastavio je sjajno da funkcioniše. Ovoga puta Đorđević je asistirao Đuričiću, koji je u 65. minutu povećao prednost Srbije na 3:0.

Odmah nakon gola, fudbalera Herenvena zamenio je Dušan Tadić, a umesto Sulejmanija ušao je Radovanović.

Nešto mirnija igra u nastavku, Srbija se nakon trećeg gola povukla, a fudbaleri Čilea nisu ozbiljnije zapretili.

Reprezentacija Čilea je u 80. minutu ostala sa igračem manje. Crveni karton je dobio Vidal, nakon faula sa leđa nad Petrovićem. Slobodan udarac izveo je Tadić, ali samo do živog zida.

Još jedna izmena u ekipi Siniše Mihajlovića. Luku Milivojevića zamenio je Aleksandar Ignjovski.

Fudbaleri Čilea smanjili su prednost u 88. minutu. Ferndandes je izveo slobodan udarac iskosa sa desne strane, a Enrikes glavom zakucao loptu u mrežu.

Srbija: Brkić, Ivanović (Lomić '46), Kolarov (Rukavina '46), Maksimović, Tomović, Milivojević (Ignjovski '85), Petrović, Marković, Sulejmani (Tadić '60), M. Šćepović (Đorđević '46), Đuričić (Radovanović '60).

Čile: Pinto, Hara, O. Gonzalez (M. Gonzales '74) , Rohas, Itura (Opazo '46), Fernandez, Vidal, Medel, Besažur (Mena '70), Sančez (Enrikes '20), Vargas (Gutjerez '56)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: