Novi poraz Zvezde, bolji i OFK!

Fudbaleri OFK Beograda napravili su veliko iznenađenje i pobedili Crvenu zvezdu sa 1:0, prvi put od 2003. godine.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 11.11.2012.

13:01

Default images

Veliku pobedu "romantičarima" doneo je Petar Grbić u 59. minutu, posle prodora po levoj strani. U sledećem kolu Zvezda dočekuje Partizan.

Ako je pre sedam dana Jagodina nezasluženo slavila protiv Zvezde, u nedelju je OFK potpuno nadigrao "crveno-bele", kontrolisao igru, i jedini stvarao gol šanse. Nemoć Zvezde najbolje ilustruje činjenica da "crveno-beli" nisu imali ni jedan šut u okvir gola rivala.

Igrači Zvezde su tokom većeg dela meča bili u podređenom položaju, a pored toga delovali su i nezainteresovano, a to pokazuje i podatak da je OFK napravio 22, a "crveno-beli" tek 12 faulova.

Zvezda je delovala nemoćno, bezidejno, tokom 90 minuta nije kreirala ni jednu konkretnu akciju, sve se svodilo na individualne pokušaje, neupotrebljive centaršuteve, i udarce sa distance. Sa druge strane, OFK je igrao disciplinovano, kolektivno u napadu, maksimalno koristeći svaki slobodan prostor u sporoj odbrani gostiju.

Tako je Zvezda prvi put posle dve godine vezala dva poraza (tri u poslednjih pet kola), i to uoči "večitog" derbija na svom terenu. Navijači su poslali jasnu poruku: "Uprava napolje!".

Predsednik Vladan Lukić, koji će uskoro da raspiše izbore u klubu i napusti funkciju, nije bio na "Omladinskom stadionu".

I poluvreme

crvenazvezdafk.com
Kao i pre sedam dana protiv Jagodine, Crvena zvezda je očajno odigrala prvo poluvremen, bez ikakve povezanosti i ideje u veznom redu, bez i jedne prave akcije i šanse, "crveno-beli" nisu ni jednom šutirali u okvor gola "romantičara". Osim jedne dobre situacije u kojoj je bio Kasalica, te pokušaja Milijaša sa distance, Zvezda nije zapretila golmanu Lukaču.

Sa druge stranem OFK je igrao u talasima, na trenutke preuzima inicijativu i koristio prostor u odbrani Zvezde, i nekoliko puta ozbiljno zapretio Bajkoviću. Golman Zvezde je morao da brani udarce Petkovića i Trivunovića koji je išao pod prečku, da bi u 42. minutu imao mnogo sreće posle prodora Grbića.

Bila je to najbolja šansa za OFK, igrač "romantičara" sjajno je prošao po levoj strani, pobegao je Mikiću, prevario Maksimovića, ali je slabo šutirao, pa njegova dijagonoala po zemlji ipak završila pored stative. Samo minut kasnije Rodić je prošao, takođe po levoj strani, dobro ubacio loptu, ali je Bogavac za malo zakasnio da glavom zakači loptu.

Pomoćni trener Zvezde okrivio je vetar za lošu igru bez i jednog šuta u okvir gola, a navijči su igrače na odmor ispratili zvižducima i psovkama zbog loše igre i slabe borbenosti.

II poluvreme

crvenazvezdafk.com
Početak drugog poluvremena najavio je promenu u pristupu "crveno-belih", izvršili su pritisak i dobili dva faula veoma blizu kaznenog prostora, ali je ostalo samo na tome.

Od 50. minuta OFK ponovo preuzima kontrolu. Krenuli su prepoznatljivi prodori po krilima, pretio je Pavlović, da bi Spajić posle jednog centaršuta u poslednjem trenutku vrhom glave lopti izbacio ispred samog Batiohe, koji je neposredno pre toga ušao u igru.

A onda, u 59. minutu OFK je stigao do zasluženog gola. Po ko zna koji put domaći probijaju po levoj strani, sjajni Petar Grbić je ponovo dobio duel sa Mikićem, stigao do peterca i ovaj put mnogo bolje šutirao i loptu poslao ispod Bajkovića u mrežu za 1:0.

Očekivala se apsolutna inicijativa "crveno-belih" nakon primljenog gola, ali je Zvezda bila nemoćna. Usledilo je dvadesetak minuta isprekidane igre, Lazović i Vešović su zamenjeni uz zvižduke sa tribina, ali Zvezda i dalje nije imala šut u okvir gola. Spajić i Milunović su pretili samo sa distance pored i preko gola.

OFK je i dalje kontrolisao igru, pretio iz polukontri, ali su Pavlović i Bogavac bili, što neuspešni, što sebični. Kada je 15-ak minuta pre kraja štopera Masimovića zamenio napadač Babalj, Zvezda je postala još ranjivija u odbrani, a još nemoćnija u veznom redu i napadu.
crvenazvezdafk.com
Domaćin je imao nekoliko situacija iz kojih je mogao da potvrdi pobedu, nije bilo završnice, ali je Lukač ostao neugrožen pa je OFK stigao do treće pobede u poslednjih pet kola.

Trener Zvezde Aleksandar janković izjavio je posle meča da njegova ekipa nije ličila na tim, dok je Zoran Milinković pohvalio karakter svojih fudbalera.

U sledećem kolu, Crvena zvezda dočekuje Partizan u 143. večitom derbiju, dok OFK Beograd gostuje Smederevu.

Jelen Superliga, 12. kolo:
OFK Beograd Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Grbić 59

OFK Beograd: Lukač - Petković, Vasiljević, Adžić, Rodić - Nikolić, Trivunović (Brkić 78'), Grbić (Tufegdžić 73'), Pavlović - Čavrić (Batioha 56'), Bogavac

Crvena zvezda: Bajković - Mikić, Maksimović (Babalj 78'), Spajić, Mladenović - Milivojević, Vešović (Dimitrijević 67'), Milijaš - Lazović (Milunović 62'), Kasalica, Mudrinski

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

394 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: