Adelajd se odrekao Armstronga

Lokalne vlasti u australijskom Adelajdu oduzele su Lensu Armstrongu počasne ključeve grada pošto je proglašen krivim za doping.

Izvor: JT

Utorak, 30.10.2012.

22:02

Default images

Armstrong se 2009. baš na trci u Adelajdu vratio na stazu posle višegodišnje pauze. Takodje, Amerikanac je u tom gradu prošle godine odvozao svoju poslednju profesionalnu trku.

Za takvu odluku glasalo je šest članova gradskog veća Adelajda, a jedan je bio protiv.

Anti-doping agencija SAD u avgustu je Armstrongu izrekla doživotnu suspenziju, a potom poslala izveštaj Međunarodnoj biciklističkoj uniji na više od 1.000 strana koji sadrži svedočenje 26 osoba, uključujući i 11 bivših Armstrongovih timskih kolega. Vladajuće telo svetskog biciklizma prošle nedelje je potvrdilo tu odluku i oduzelo mu sedam titula sa trke „Tur d’Frans“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: