Novi šou neverovatnog Nejmara

Santos je u okviru 31. kola brazilske lige remizirao sa Atletiko Mineirom (2:2), na domaćem terenu, a meč je, još jednom, obeležio mladi i lucidni Nejmar.

Izvor:

Četvrtak, 18.10.2012.

13:03

Default images

Nejmaru je meč protiv Ronaldinjevog Mineira bio 200. u karijeri za Santos, trebalo mu je samo 12 minuta da ga obeleži.

Novo brazilsko čuda je prvo, petom kroz noge, na pola terena prevarilo svog čuvara, da bi nakon toga fintom tela naterao protivničkog štopera da ukliza, ispostaviće se sopstvenom igraču, i na kraju posle dva lažnjaka šutne kroz noge, trećem igraču.

Nejmarov odličan nastup još više dobija na težini ako se zna da je u Brazil stigao na dan utakmice, tačnije samo 20 sati pred meč sa drugoplasiranom ekipom šampionata.

Da podsetimo, brzonogi napadač je sam dan ranije postigao dva pogotka, u pobedi svoje zemlje nad Japanom od 4:0.

Trener Santosa je prezadovaljan Nejmarom, ali i žali što ga nema uvek na raspolaganju.

"On je prosto fenomenalan. Žao mi je što, zbog čestih obaveza u nacionalnom timu, često nije sa nama", rekao je Romalo.



A pogledajte i sta je, u međuvremenu, stigao da izvede...



Santos se posle 31 kola nalazi na devetoj poziciji sa 42 boda, ali i dalje ima šanse da izbori međunarodne utakmice sledeće sezone. Dok, sa druge strane, ekipa Atletiko Mineira zauzima drugu poziciju sa devet bodova manje u odnosu na vodeći Fluminense, koji ima 69 bodova.

Do kraja prvenstva Brazila ostalo je još sedam kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: