SP: Novi poraz očajne Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Skoplju od Makedonije sa 1:0, u meču 4. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Izvor: Aleksa Gutoviæ

Utorak, 16.10.2012.

20:08

Default images

Strelac jedinog gola na meču bio je Ibraimi u 59. minutu sa penala koji je skrivio Nenad Tomović zaradivši crveni karton.

Naša selekcija je tako nakon neuspeha protiv Belgije u pet dana pretrpela dva poraza i znatno umanjila svoje šanse da se nađe u Brazilu za dve godine.

Ako se za poraz u Beogradu protiv Belgije mogu naći opravdanja u jakom rivalu i nedostatku sreće, za neuspeh u Skoplju opravdanja nema.

Srbija je odigrala tokom svih 90 minuta bezidejno i bezvoljno, nije stvorila nijednu stopostotnu šansu protiv realno znatno slabijeg rivala i na kraju je zabeležila novi poraz. Siniša Mihajlović će nakon ovog neuspeha morati pre svega da odgovori na pitanje zbog čega je na klupi ostavio jednog od najboljih desnih bekova Evrope Branislava Ivanovića umesto kojeg je zaigrao ’pocrveneli’ Tomović.

Naš tim je ostao na četiri boda koliko sada ima i Makedonija, a selekcije Hrvatske i Belgije su već daleko pobegle sa po deset bodova. Naredni meč Srbija igra upravo u Hrvatskoj 22. marta naredne godine.
Srpska himna se u Skoplju praktično nije ni čula zbog salvi zvižduka makedonskih navijača, koji na prethodnom meču zanimljivo nisu zviždali hrvatskoj himni. Naša selekcija je prvu šansu imala već u drugom minutu. Nakon kornera sa leve strane, Tadić je bio u dobroj poziciji ali je šutirao visoko preko gola.

Uzvratio je domaćin šest minuta kasnije. Tasevski je izveo korner, lopta je preletela sve i stigla do Demirija na drugoj stativi, ali je njegov udarac glavom Brkić ukrotio.

Makedonci su nakon tog pokušaja imali nekoliko solidnih napada, ali bez završnice, a u 17. minutu Tadić je nakon odličnog duplog pasa sa Tošićem sasvim solidno šutirao sa 20-ak metara pored gola.
Tri minuta kasnije sudija je pokazao prvi žuti karton na meču, zaradio ga je Gligorov zbog protesta. U 26. minutu i Biševac je ’požuteo’ zbog prekršaja nad Hasanijem, a dva minuta kasnije Makedonci su imali opasan napad.

Ivanovski je izbegao ofsajd zamku, ali nije pronašao najbolje rešenje na levoj strani i Biševac je otklonio opasnost. Srbija je blizu vođstva bila u 30. minutu kada je Kolarov odlično šutirao iz prekida sa oko 20 metara i pogodio gornju mrežu.

Do kraja poluvremena Makedonci su imali jednu ozbiljnu priliku nakon velike greške Nastasića. Defanzivac Mančester sitija loše je procenio let lopte koja je stigla do Ivanovskog čiji udarac po zemlji je otišao pored stative.

Nije bilo promena u sastavima između dva poluvremena, a prvu opasnu situaciju naša selekcija u drugom delu je napravila u 47. minutu nakon još jednog kornera. Marković ga je izveo, Biševac je zahvatio glavom loptu, ali slabo pa je Georgijevski lako intervenisao.
Minut kasnije novi pokušaj iz prekida imao je Kolarov, ali je golman Pačovski nezgodnu loptu ipak ukrotio.

U 59. minutu domaći tim je poveo. Hasani se ubacio iza leđa Tomovića, prihvatio je loptu na grudi, a defanzivac Fiorentine ga je oborio i sudija je pokazao na belu tačku isključivši srpskog fudbalera sasvim opravdano. Siguran izvođač bio je Ibraimi i domaćin je poveo.

Četiri minuta kasnije Tadić je imao veliku priliku posle odličnog solo prodora, ali je šutirao pored gola desnom nogom. Pre te prilike u igru je umesto Đuričića ušao Lekić, a u 68. minutu zaigrao je i Bane Ivanović koji je zamenio Dušana Tadića.
U nastavku meča Makedonci su, iako su imali igrača više, strpljivo čuvali loptu, a naš tim nije imao ideju kako do gola.

Najbolju i jedinu šansu za izjednačenje Srbija je imala u 85. minutu kada je Lekić odložio loptu do Fejse, a ovaj je šutirao snažno i pod prečku ali po sredini gola i ostalo je 1:0 za domaću selekciju koja je pobedu zaslužila, ako ni zbog čega drugog, onda zbog veće želje za pobedom.

Makedonija: Pačovski - Georgijevski, Grnčarov, Noveski, Lazevski - Demiri (od 87. Šumulikoski), Tasevski (od 73. Tričkovski), Hasani, Gligorov, Ivanovski (od 90. Ristovski), Ibraimi.
Srbija: Brkić - Tomović, Nastasić, Biševac, Kolarov - Fejsa, Ignjovski, Tošić - Marković (od 73. Sulejmani), Tadić (od 68. Ivanović), Đuričić (od 59. Lekić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: