Trifunović ponovo strelac u Kini

Srpski fudbaler Miloš Trifunović nastavio je svoju golgetersku seriju u kineskoj Superligi i u pobedi Liaoninga nad Dalijan Šideom sa 3:2.

Izvor: B92

Subota, 06.10.2012.

17:28

Default images

Trifunović je bio strelac trećeg gola za svoj tim u 77. minutu, kojim je osigurao trijumf, a na kraju je i proglašen za igrača utakmice.

Prethodno je Ju Hančao doveo Liaoning u vođstvo u drugom minutu, a ono je udvostručeno autogolom Lua Penga u 24. Dalijan je uspeo da smanji preko Čamange u poslednjim trenucima prvog poluvremena, da bi isti igrač u nadoknadi vremena na kraju postavio i konačan rezultat.

Ovom pobednom obezbedili smo opstanak, što nam je i bio osnovni cilj i do kraja prvenstva ćemo se boriti za što bolju poziciju. Deseti put sam ove sezone zatresao mrežu. Možda sam mogao i više puta da se upišem među strelce, ali treba da budem zadovoljan, s obzirom na nešto defanzivniji stil igre moje ekipe. Do kraja šampionata ostala su tri kola, pa ćemo biti mnogo rasterećeniji, što automatski znači da ću možda i popraviti svoj golgeterski učinak”, rekao je nekadašnji napadač Crvene zvezde Miloš Trifunović.

Liaoning posle 27 odigranih utakmica ima 33 boda i drži 11. mesto posle nekompletnog kola. Do kraja sezone ostala su još tri kola, a naredni meč klub bivšeg fudbalera Crvene zvezde očekuje za dve nedelje protiv Šangong Lunenga, koji se isto nalazi u sredini tabele.

28-godišnji fudbaler je u poslednjih desetak dana postigao čak pet golova za svoj Lioning na tri utakmice i tako nastavio da privlači pažnju menadžera azijskih ekipa. Trifunović je redove kineskog kluba pojačao u januaru ove godine, a ove sezone je ukupno deset puta bio strelac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: