Nova pobeda Zvezde, prvenac Babalja

U poslednjoj utakmici sedmog kola Jelen Superlige koja je odigrana u subotu Crvena zvezda je na "Marakani" sa 3:1 (2:0) pobedila Smederevo.

Izvor:

Subota, 29.09.2012.

19:02

Default images

Crvena zvezda posle četiri teška gostovanja (Kragujevac, Novi Sad, Kula, Niš) i četiri pobede kao domaćin zabeležila petu pobedu u nizu, a već u sredu "crveno-beli" putuju u Ivanjicu da sa Javorom odigraju odloženu utakmicu prvog kola.

U prvoj utakmici sedmog kola Partizan je u derbiju pobedio Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:0, a izveštaje i rezultate sa ostalih utakmica sedmog kola možete pročitati ovde.

Crvena zvezda je povela u 17. minutu preko Luke Milunovića, Nikola Mikić je u 45. minutu duplirao prednost Zvezde, a Eli Babalj je u svom debiju na Marakani, na svom trećem meču dresu Zvezde (Bordo, Novi Pazar) uspeo da postigne gol za 3:0 u 89. minutu posle odličnog dodavanja Darka Lazovića. Gosti su u finišu meča ipak uspeli da savladaju Bajkovića preko rezerviste Uroša Momića.

Tekstualni prenos meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

Prvi šut u okvir gola uputio je kapiten Zvezde Nenad Milijaš u trećem minutu, ali nije bilo opasnosti po gol golmana Živkovića. Dva minuta kasnije Darko Lazović je šutirao visoko preko gola.

U narednih pet minuta napadač Smedereva Rade Veljović je u dve situacije mogao da postigne gol. Prvo je u osmom minutu sam sa pet metera šutirao visko iznad prečke gola Bajkovića, a onda je dva minuta kasnije oklevao pri šut posle kontranapada, pa je Luka Milivojević uspeo da ukliza i otkloni opasnost pred golom Zvezde.

Kazna za promašaje Veljovića usledila je 17. minutu. Sjajno je sa svoje polovine terena krenuo Filip Kasalica i posle pretrčanih 50ak metara pokušao da proigrao Mudrinskog, njegov pas je presečen, ali je Kasalica u padu uspeo da loptu doda Milunović, koji je odlično zalomio defanzivca gostiju i preciznim udarcem iskosa sa leve strane šesnaesterca savladao Živkovića za 1:0.

U narednih pet minuta igra se odvijala na sredini terena. Lazović je u 23. minutu izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid. Slična situacija usledila je i pet minuta kasnije, ali je ovoga puta sa 30ak metara Milijaš pogodio živi zid.

U periodu između 32. i 34. minutu Zvezda je uputila tri šuta ka golu Živkovića, ali su Milivojević, Milunović i Mikić bili neuspešni. Smederevci posle šansi Veljovića u prvih deset minuta utakmice nisu uspeli da stvore priliku pred golom Bojkovića.

Crvena zvezda je povela sa 2:0 u 46. minutu kada je Nikola Mikić solo prodorom stigao do šesnaesterca i sa desetak metara savladao Živkovića koji je bio loše postavljen i nije uspeo da zaustavi ne preterano jak šut Mikića.
crvenazvezdafk.com
Početak drugog poluvremena obeležio je Ognej Mudrinski. Mikić je centrirao sa desne strane, a Mudrinski je u padu sa igračem iza sebe uhvatio loptu „makazicama“ i pogodio prečku.

Smederevci do sredine drugog poluvremena nisu uspeli da upute šut ka golu Bajkovića. U 65. minutu kombinovali su Kasalica, Mikić i Lazović, a „osmica“ Zvezde je šutirala pravo u golmana Živkovića. I tri minuta kasnije je Lazović mogao da postinge gol, pošto je Milijaš progirao Kasalicu, crnogorski reprezentativac je uočio Lazovića koji je ponovo bio zamalo neprecizan.

Trener Zvezde je u 84. minutu na teren poslao Elija Babalja koji je debitovao u crveno-belom dresu na „Marakani“.

U 88. minutu posle samo četiri minuta provedena na terenu, Eli Babalj je postigao prvi gol. Sjajno ga je kroz sredinu proigrao Lazović, a Australijanac je lako u situaciji „jedan na jedan“ savladao Živkovića.

Samo minut kasnije i Smederevci su uspeli da postignu gol iz prve prilike u drugom poluvremenu. Rezervista Uroš Momić je istrčao u polukontri i savldao Bajkovića za konačnih 3:1.


Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Maijailović (Jovanović), Mladenović, Milivojević, Lazović, Milijaš, Milunović (Savićević), Kasalica, Mudrinski (Babalj).
Smederevo: M. Živković, Radovanović (Miljković), Opančina, Miović, Lazarevski, Nikolić, Vukašinović, Stojaković, D. Živković, Krmar (Momić), Veljović (Đorđević).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: