JSL: Partizan blistao na Karađorđu

Fudbaleri Partizana nastavili su sa ubedljivim pobedama, ovaj put su sa 3:0 (1:0) dobili Vojvodinu u derbiju 7. kola Jelen Superlige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 29.09.2012.

13:43

Default images

Partizan je već u četvrtom minutu poveo preko Miloša Ostojića, Vojvodina je u nastavku poluvremena kontrolisala igru, ali je bila jalova u napadu.

Rani gol omogućio je Partizanu da strpljivo igra u nastavku. Lako je zaustavljao napade rivala, te pošto je preuzeo kontrolu, u poslednjih pola sata je sjajnim golovima Saše Ilića i Saše Markovića stigao do šeste pobede u sezoni.

Pet mečeva 7. kola igra se od 16.00, Zvezda i Smederevo od 19 časova, dok će Rad i Jagodina igrati u nedelju.

Jelen Superliga, 7. kolo:
Vojvodina – Partizan 0:3 (0:1)
Ostojić 4, Ilić 60, S. Marković 84

Vojvodina: Supić – Vulićević, Đurić, Jokić, Nastić – Ađuru, Mitošević (Sekulić 62'), Stevanović, Bilbija (Bojović 58') – Meleg (Branković 83'), Oumaru
Partizan: Stojković – Lazevski, Ivanov, Ostojić, Miljković – Kamara (Smiljanić 79'), Jojić (S. Marković 46'), Ninković, Ilić – L. Marković, Stefan Šćepović (Mitrović 70')
Trener Partizana Vladimir Vermezović je odlučio da mesto u prvom timu ponovo dobiju najmlađi igrači Miloš Jojić i sjajni Nikola Ninković, dok Nemanja Tomić nije čak ni na klupi gde su golman Petrović, zatim Volkov, Sretenović, Smiljanić, Saša Marković, Marko Šćepović i Mitrović.

Meč je ofanzivnije otvorila Vojvodina koja je zapretila dva puta preko brzog Oumaru, ali je već u četvrtom minutu Partizan poveo 1:0. Ninković je izveo korner sa leve strane na prvu stativu gde je Miljković loptu prosledio u peterac, a Miloš Ostojić je savladao Supića. Sličan gol Partizan je postigao u prošlom kolu.

Vojvodina je i dalje pokušavala da pritiskom stigne do rezultata, da bi već u osmom minutu Partizan ponovo zapretio. Meleg je poslao loš pas koji je presekao Ilić, odmah proigrao Markovića na desnoj strani. Mladi igrač "crno-belih" je odlično pronašao kapitena u kaznenom prostoru, ali Ilić nije uspeo da loptu gurne na peterac gde je sam bio Šćepović.
Domaćin je i u nastavku očekivano imao inicijativu i pokušavao da pronađe put do gola Stojkovića, ali osim Oumarua, niko više od "lala" nije bio konkretan. Napadač iz Kameruna je pravio mnogo problema Ostojiću i Ivanovu svojom brzinom, ali je imao očajnu završnicu.

Posle kornera Stevanovića sa leve strane, Novosađani su tražili od Mažića da svira penal, iako je lopta Ivanova pogodila u nogu i grudi. Partizan je ponovo zapretio iz kontre, ali nije prošla akcija Šćepovića i Markovića.

Najbliža golu Vojvodina je bila u 25. minutu, dobro su kombinovali Bilbija i Stevanović, ali je Ostojić izblokirao dobar udarac ovog drugog sa 15-ak metara i sprečio možda pogodak.

Ubrzo je usledio prekid u Novom Sadu pošto su se navijači dva tima kratko fizički sukobili, što se moglo i očekivati s obzirom da su bili izmešani na zapadnoj tribini. Potom su usledile bakljade koje su "zadimile" teren na "Karađorđu". Prekid je potrajao desetak minuta pošto je nekoliko navijača Vojvodine preskočilo i ogradu na severnoj tribini.
Meč je potom nastavljen, a nakon još jednog jalovog napada Vojvodine, usledio je protivnapad "crno-belih", u sjajnoj situaciji bio je Jojić, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane zaustavio Supić.

Partizan je u nastavku preuzeo kontrulu nad mečom, da bi u nadoknadi vremena Vojvodina ponovo krenula ofanzivnije, ali osim kornera nije konkretnije ugrozila gol rivala.

U drugom poluvremenu Vojvodina nije izgledala ni približno opasno kao u prvih 45 minuta, teško je stizala do kaznenog prostora "crno-belih" koji su lagano zaustavljali napade rivala na sredini terena.

Sa druge strane, Partizan je igrao strpljivo i čekao svoju šansu, koja je stigla u 60. minutu. Saša Marković, koji je ušao na poluvremenu umesto Jojoća, poslao je dugu loptu ka Iliću na desnu stranu. Kapiten je ušao u kazneni prostor, pustio loptu da odskoči, a onda sjajnim udarcem desnom nogom pogodio dalji ugao za 2:0.
Sjajan gol Ilića umirio je atmosferu na Karađoru, i potpuno suršio samopouzdanje domaćina. Međutim, u najmirnijim trenucima meča Vojvodina je stigla do najbolje šanse na utakmici. Stevanović je ponovo pokrenuo akciju, lopta je stigla do Ouomarua koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta zakačila jednog igrača Partizana i završila u korneru.

U međuvremenu Vermezović je osvežio napad, i umesto malo viđenog Šćepovića uveo mladog Mitrovića. Do kraja meča Partizan je kontrolisao dešavanja na terenu, da bi osam minuta pre kraja Saša Marković sjajnim udarcem dotukao rivala.

Posle kornera sa desne strane, Supić je boksovao loptu ispred kaznenog prostora, tamo ju je dočekao Marković i snažnim udarcem zakucao u mrežu za 3:0. U samom finišu domaći su iskoristili opuštanje u igri "crno-belih", sjajnu šansu imao je Bojović, ali je pogodio prečku.

Partizan je ostvario petu uzastopnu pobedu, šestu ukupno i prvi je na tabeli sa 18 bodova. Vojvodina ima šest manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: