Bozkurt: Nisam spomenula Srbiju

Članica Evropskog parlamenta Emine Bozkurt rekla je da tokom saslušanja povodom izveštaja o nameštanju utakmica nije bilo posebnog pominjanja ni Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 21.09.2012.

12:26

Default images

"Tokom saslušanja u vezi sa izveštajem nije bilo posebnog pominjanja ni Srbije, ni Fudbalskog saveza Srbije. Saslušanje se fokusiralo na diskusiju o tome koliko je nameštanje utakmica u Evropi rasprostranjeno i kako pronaći pravi pristup da se nameštanje utakmica zaustavi", navodi se u pismu koje je Bozkurt uputila predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću.

Prvi čovek FSS je prethodno, odmah po upoznavanju sa izjavama Bozkurtove, uputio hitno pismo u kojem je tražio dostavljanje dokaza o navedenim činjenicama.

"Sam izveštaj je imao za cilj da stvori svest kod političkih faktora da bi se navela potreba za evropskim zakonodavstvom i evropskim pristupom. Informacije u izveštaju su iz raznih izvora i studija", navodi Bozkurt.

Prezentacija izveštaja "Nameštanja utakmica i prevara u sportu: sastavljanje delova" održana je 17. septembra u Evropskom parlamentu. Tada je održano i saslušanje Specijalne komisije o organizovanom kriminalu, korupciji i pranju novca.

"Tokom saslušanja, i u mom izveštaju, izrazila sam svoju duboku zabrinutost po pitanju situacije integriteta sporta, i pozvala sam glavne deoničare za evropski pristup u zaustavljanju nameštanja utakmica i korupcije u sportu", istakla je Bozkurt.

Ona je dodala i da je u izveštaju konstatovano da je nameštanje utakmica registrovano u većini zemalja članica EU i u odredjenom broju zemalja kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: