Prvak ubedljiv, Šćepović branio

Fudbaleri Partizana savladali su u utakmici 5. kola Jelen Superlige kulski Hajduk rezultatom 5:2.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

20:46

Default images

Golove za petostrukog uzastopnog šampiona postigli su Kovačević (ag) u 33, Tomić u 37, Jojić u 47, Mitrović u 55. i Stefan Šćepović u 63. minutu. Strelci za goste bili su Sekulić u 71. i Veselinović u 77. minutu iz penala.

Posle sedam meseci pauze zbog teške povrede za Partizan je zaigrao Marko Šćepović a zbog isključenja golmana Petrovića poslednjih petnaestak minuta za 'crno-bele' je branio njegov brat Stefan.

Vermezović je odlučio da trojicu igrača koji su igrali za A selekcije Srbije, Bugarske i Crne Gore, Stojkovića, Ivanova i Volkova, u startnih 11 su se našli golman Petrović, Stanković i Lazevski.

'Crno-beli' su već u trećem minutu imali prvi korner na utakmici, ali prvu priliku imali su gosti dva minuta kasnije. Pokušao je Veselinović udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali za malo preko gola.
www.partizan.rs
Već u 17. minutu sudija Darko Bogdanović pokazao je prvi žuti karton. Opomenut je Ostojić zbog faula nad Ćovinom. Minut kasnije Partizan je stigao do prve šanse. Mitrović je u dva navrarta bio u prilici, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Prvi njegov pokušaj je izblokiran, a drugi je završio pored gola. U prvih 25 minuta gosti iz Kule bili su konkretniji, Partizan je imao više loptu u nogama, Kuljani poluprilike. U 21. minutu pokušao je Sekulić sa oko 25 metara, a tri minuta kasnije nakon kontre ponovo je Veselinović šutirao, ali ovoga puta nepreciznije.

U nastavku tog napada Partizan je uzvratio, ali je udarac Lazara Markovića izblokiran.

Partizan je do prednosti došao prektično 'bez igre', u 33. minutu Mitrović je centrirao, golman Perić odbranio ali je lopta pogodila defanzivca Kovačevića i završila u mreži - 1:0.
www.partizan.rs
Samo četiri minuta kasnije prvak je stigao do dva gola prednosti. Lalić je napravio prekršaj na ivici kaznenog prostora, a Tomić iz slobodnog udarca pogodio - 2:0.

U finišu prvog dela igre Vermezović je napravio prvu izmenu, kapitena Sašu Ilića koji se požalio na povredu zamenio je Jojić. Mladi reprezentativac nastavio je golgetersku seriju koju je započeo protiv Makedonije i već u 47. minutu povećao je na 3:0. Centrirao je Stanković, a golman Hajduka je samo odbio loptu do Jojića.

Konfuzni Kuljani primili su i četvrti gol vrlo brzo, sedam minuta posle trećeg Šćepović je centrirao a Mitrović nadskočio rivale i glavom pogodio - 4:0.

Peti gol čekao se pet minuta, u 59. minutu je Stefan Šćepović dobio loptu 'u prostor' od Lazara Markovića i lako je poslao ispod golmana u mrežu.
www.partizan.rs
U 63. minutu izvršena je treća izmena u ekipi Partizana, Marko Šćepović se posle sedmomesečne pauze vratio na teren a Vladimir Vermezović je odlučio da Mitrović ustupi mesto reprezentativcu Srbije i omogući gledaocima da vide braću Šćepović na terenu.

Iako su posle primljenog petog gola fudbaleri Hajduka odlučili da pojačaju odbranu šesti gol postigli su oni, Danilo Sekulić je iskoristio slabu reakciju odbrane Partizana i savladao Petrovića za 5:1, igrao se 71. minut.

Samo tri minuta kasnije nova nevolja za 'crno-bele', Lazevski je pogrešio, Veselinović krenuo sam ka golu a golman Partizana Nikola Petrović ga oborio za jedanaesterac i crveni karton!

Stefan Šćepović je stao na gol a Veselinović ga savladao 'sa kreča' - 5:2, Partizan bez golmana, 16 minuta do kraja.



'Crno-beli' su se trudili da što duže drže loptu u nogama, gosti su bili nešto agresivniji, a navijači su se zabavljali skandiranjem 'Ti si prvi golman, Stefane...'

Partizan: Petrović - Miljković, Ostojić, Stanković, Lazevski - Kamara (od 57. Smiljanić), Tomić, Saša Ilić (od 40. Jojić), Lazar Marković - Mitrović (od 63. Marko Šćepović), Stefan Šćepović

Hajduk: Perić, Cvetković, Kovačević, Lalić, Crnoglavac, Sekulić, Obrovac, Stojković, Veselinović, Mirosavljev (od 50. Kiš), Ćovin (od 63. Bošković).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: