Zvezda poslednja u Sofiji

Košarkaši Crvene zvezde zauzeli su poslednje mesto na prijateljskom turniru odigranom u Sofiji.

Izvor: B92

Subota, 15.09.2012.

18:22

Default images

U meču za treće mesto ekipa Milivoja Lazića poražena je od domaćeg Lukoila sa 85:75 (40:43).

Moris Almond bio je najbolji u sastavu Zvezde sa 15 poena, Raško Katić ubacio je 13, a Igor Rakočević 10. Sa druge strane, Božidar Avramov je imao 19 poena, Mohamed Abukar 16, a Devin Grin 15.

Crveno-beli su ušli u meč jako motivisano i ubrzo su došli do prednosti od devet razlike (13:4). Posle tajmauta Lukoila usledio je mali pad, što je bugarska ekipa iskoristila i otišla na prvi odmor sa vođstvom 22:20.

U nastavku Lukoil je krenuo jako agresivno i ubrzo došao do najveće prednosti (32:25). Tajmaut koji je tražio Milivoje Lazić, probudio je crveno-bele pa su jakom odbranom i odličnim rešenjima u napadu napravili seriju 12:0 i preuzeli vođstvo. Do kraj deonice bugarski šampion je uspeo da vrati rezultatsku ravnotežu, ali je Smiljanić u poslednjoj sekundi pogodio trojku za prednost Zvezde 43:40.

Drugo poluvreme donelo je čvrstu igru pod oba koša. Igralo se poen za poen pa je rezultat na kraju treće deonice iznosio 65:61 za Lukoil. U poslednjoj četvrtini crveno-beli su imali dosta problema u odbrani i posle jedne trojke na dva i po minuta do kraja, Lukoil je stekao najveću prednost u meču (83:72). To je bilo nedostižno za igrače Zvezde i bugarski tim je odneo pobedu.

Zvezda je prethodno u petak izgubila od atinskog Panatinaikosa sa 70:64.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: