U21: Srbija protiv Engleske za EP

Mlada reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Engleske u baražu za plasmana na Evropsko prvenstvo 2013. godine.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 14.09.2012.

14:20

Default images

Englezi su kvalifikacije završili kao najbolji u grupi 8 sa sedam pobeda i jednim porazom, uz gol razliku 24:3. Mečevi će se igrati 12. i 16. oktobra ove godine.

"Gordi Albion" je prošle godine na EP u Danskoj eliminisan u grupnoj fazi sa dva remija i porazom, dok je 2009. bio vicešampion Evrope.

Engleska je u kvalifikacijama na svom terenu deklasirala sve rivale (Azerbejdžan 6:0, Island 5:0, Belgija 4:0, Izrael 4:1) sem drugoplasirane Norveške (1:0), dok je poražena samo od Belgije 2:1.
thefa.com
Prve zvezde tima koji sa klupe vodi Stjuart Pirs su golman Mančester junajteda Ben Ejmos, defanzivac Liverpula Martin Keli, vezni igrači Džek Rodvel (Mančester Siti), Džordan Henderson (Liverpul), Aleks Okslejd-Čemberlen (Arsenal), te napadač Sanderlenda Konor Vikam.

Po četiri gola u kvalifikacijama postigli su Krejg Doson, Henri Lensburi i pomenuti Okslejd-Čemberlen. U Izraelu bi lako mogli da igraju i Džek Batland, Fil Džons, Džek Vilšir...

Parovi baraža za U21 EP:
Španija - Danska
Italija - Švedska
Češka - Rusija
Slovačka - Holandija
Nemačka - Švajcvarska
Engleska - Srbija
Francuska - Norveška


Pobednici će se priključiti domaćinu Izraelu na turniru koji će se igrati od 15. do 28. juna 2013. godine. Domaćini će biti Tel Aviv, Jerusalim, Netanja i Petah Tikva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: