Red Soksi menjaju vlasnika?

Pojavile su se spekulacije u američkim medijima, da vlasnik Boston Red Soksa Džon Henri razmišlja da proda klub.

Izvor:

Četvrtak, 13.09.2012.

20:46

Default images

Vlasnik kluba je 'Fenway Sports Group', na čijem čelu je Henri, koja je pored bejzbol ekipe vlasnik i engleskog premijerligaša Liverpula.

Iz uprave Red Soksa je demantovano da se klub nalazi pred prodajom, i da su to samo novinarse glasine. Cena franšize ekipe iz Bostona se procenjuje na, između, milijardu i milijardu i tristahiljada dolara.

Džon Henri, koji je i vlasnik i "Fenway Sports" grupe, je ujedno i glavni finansijer Red Soksa i Liverpula. On je Sokse preuzeo 2002. godine, i odmah doneo uspeh timu. 2004. i 2007. godine osvojena je titula, ali su poslednje dve sezone obeležile povrede i preplaćeni talenti. Nedavno, je klub raskinuo ugovor sa nekolicinom igara, i tako uštedeo neverovatnih 250 miliona $ do 2018. godine.

Priča se da firma usled gubitaka zbog ekonomske krize ne može da finansira dva ovako velika kluba, i da je to glavni razlog moguće prodaje tima. A ima i onih koji misli da američki biznismen želi da se usresredi samo na Liverpul. Što potvrđuju i izvori iz kluba.

U prilog tome, ide i činjenica da je nedavno poslao otvoreno pismo navijačima sa Enfilda. U pismu se između ostalog kaže, da ne želi više da baca pare na preplaćene talente, već da će insistirati na tome da se zadrži tim i stvori kontinuitet.

Henri je kupio Liverpul 2010. godine za 476 miliona $, ali je često bio kritikovan da je dovodio skupa pojačanja koja nisu opravdala ta sredstva na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: