U OFK besni na sudiju: Krađa!

Uprava OFK Beograda besna je na arbitra Boška Jovanetića zbog njegovog suđenja na meču sa Partizanom u nedelju, pa je uputila protest Fudbalskom savezu Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 04.09.2012.

08:53

Default images

Romantičari su pismo napisano u oštrom tonu poslali na adresu najviših zvaničnika "kuće fudbala", ali su odlučili da ga ne objave u medijima.

Tim sa Karaburme smatra da je "pokraden" protiv šampiona, u meču u kojem su poveli 1:0, a potom ostali sa deset fudbalera na terenu i izgubili 3:1.

"Oštrije od onoga što smo napisali ne može. Rekli smo sve što smo mislimo i događaje smo nazvali onako kako im dolikuje. Nanizali smo spisak propusta koji su napravljeni", istakao je Zoran Lončar, sportski direktor OFK Beograda.

Lončar je ostao dosledan odluci kluba da ne objavljuje detalje pisma.

"Recimo samo da bi radni naslov mogao da glasi Krađa!", kratko je naglasio Lončar.

Sportski direktor "romantičara" rekao je da je OFK Beograd pre utakmice imao kontakte sa zvaničnicima FSS i Sudijske organizacije po pitanju izbora sudije.

"Poznato je da je Jovanetić naklonjen Partizanu i da je više puta pomogao 'crno–belima' u teškim momentima. Kad smo u petak saznali da će Jovanetić da sudi, zvali smo FSS i Sudijsku organizaciju upozorili da će doći do problema. Odgovorili su nam da će sve biti u redu, da će suđenje biti za "desetku". Nismo verovali i bili smo u pravu".

Lonačr je direktno optužio Sudijsku organizaciju za "režiju" meča na Staroj Karaburmi.

"Kako je moguće da onaj koji je delegirao Jovanetića, a to je Zoran Petrović, bude i posmatrač suđenja na našoj utakmici? Da neće sada da se "ujede za jezik" i kaže da je njegov izabranik pogrešio? Ne verujem", ističe Lončar.

Lončar kaže da su Jovanetiću potezi omogućeni pogrešnim načinom izbora sudija.

"Red je da se pitamo kako se delegiraju sudije. Ko ih bira i na koji način? Zašto ceh odluka sudija ne plaćaju i oni koji su ih poslali na teren? Ovakav način rada omogućava Jovanetiću da uradi svoj deo posla, a nama ostaje da se zapitamo šta mi radimo i kakva je svrha manjih klubova u srpskom fudbalu", rekao je Zoran Lončar, sportski direktor OFK Beograda.

Posle četiri kola u Jelen Superligi Srbije, OKF je pretposlednji na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, dok je Partizan drugi sa devet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: