Orlovi optimisti pred kvalifikacije

Fudbalski reprezentativci Srbije optimisti su pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. i veruju u dobre rezultate protiv Škotske i Velsa.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 03.09.2012.

16:06

Default images

Srbija će prvu utakmicu u Grupi A igrati u subotu u Glazgovu protiv Škotske, a tri dana kasnije u Novom Sadu igra sa Velsom.

U Grupi A takmiče se još tradicionalno kvalitena selekcija Hrvatske, jedan od najtalentovanijih timova Evrope Belgija i selekcija Makedonije. Direktan plasman izboriće samo pobednik, a drugoplasirana ekipa verovatno ide u baraž.

Mesto u baražu izboriće osam drugoplasiranih timova iz devet grupa.

"Jako je važno da počnemo pobedama i ubedjen sam da će biti tako. Vidim da je deo javnosti uplašen za reprezentaciju, ali nema potrebe za tim jer je prisutan ogroman igrački kvalitet i mislim da će sve biti kako priželjkujemo", rekao je napadač Partizana Marko Šćepović na okupljanju u Staroj Pazovi.

Odbrambeni igrač Matija Nastasić, koji je pre nekoliko dana prešao iz Fiorentine u Mančester Siti, takođe je izjavio da očekuje dobru igru Srbije.

"Smatram da imamo pravo na optimizam i verujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj u prve dve utakmice kvalifikacija", rekao je Nastasić.

Vezista Radosav Petrović, koji je ovog leta prešao iz Blekburna u turski Genčlerbirligi, kazao je da protiv Škotske i Velsa neće biti lako, ali da su motiv i želja igrača "ogromni".

"Ima razlike u igri Škotske i Velsa. Prvi rival možda nema imena i kvalitet kao nekada, ali to je definitivno tim koji može svakoga da pobedi, posebno na domaćem terenu gde imaju fanatičnu podršku. Optimista sam, ipak, i znam da možemo mnogo da pružimo, a motiv i želja su ogromni", rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: