Het-trik Mudrinskog u 95` za pobedu

U poslednjoj utakmici četvrtog kola Jelen Superlige Crvena zvezda je pobedila niški Radnički sa 3:2 (1:2) na beogradskoj "Marakani".

Izvor: Uroš Živkoviæ

Nedelja, 02.09.2012.

19:02

Default images

Radnički je dva puta vodio na meču, oba gola postigao je Aleksandar Jovanović, ali je sjajni debitant u dresu Crvene zvezde Ognjen Mudrinski sa tri gola doneo prvu pobedu timu Aleksandra Jankovića na "Marakani" ove sezone. Mudrinski je pobedonosni gol postigao u 95. minutu. Crvenu zvezdu je na ovoj utakmici sa kapitenskom trakom predvodio Nenad Milijaš.

Zvezda je posle četiri remija na svom stadionu (Naftan, Omonija, Rad, Bordo) uspela da stigne do pobede u poslednjim sekundama meča iako je dva puta gubila. Svoju najbolju partiju dresu Crvene zvezde prikazao je i rezervista Natanijel Asamoa koji je asistirao Mudrinskom kod drugog i trećeg gola.
crvenazvezdafk.com
"Crveno-beli" su imali prvu šansu na meču kada je Kasalica izbegao ofsajd zamku i uspeo da centrira. dimitrijević je uspeo da zahvati loptu, ali nije bilo opasnosti po gol Perića.

Nišlije su već u petom minutu povele efektnim golom Aleksandra Jovanovića. Pejčić je centrirao sa desne strane, a Nikola Maksimović je u želji da izbije loptu glavom samo spusti loptu na volej Jovanoviću koji je savladao Bajkovića.

Već u 12. minutu Zvezda je uspela da izjednači golom debitanta Ognjena Mudrinskog. Miloš Dimitrijević je centirao sa leve strane, a bivši fudbaler Vojvodine i Jagodine i mladi reprezentativac Srbije je bio najviši u skoku i uspeo da odlično zahvati loptu glavom između dvojicu defanzivaca Radničkog.
crvenazvezdafk.com
U 16. minutu dobro je šutirao strelac gola u Bordou Filip Mlaednović, lopta je odskočila od zemlje, ali je Perić uspeo da je izbaci u korner. Novu veliku prilku za gol Radnički je imao dva minuta kasnije.Predrag Stamenković je prošao po desnoj strani, a Stefanović je između Jovanovića i Maksimovića zahvatio loptu glavom, ali je Bajković akrobatskom intervencijom uspeo da sačuva svoj gol.

Ipak, u 20. minutu Nišlije su ponovo povele drugim golom Aleksandra Jovanovića. Bivši fudbaler Crvene zvezde Vladan Binić je uspeo da oduzme loptu Jovanoviću i centrira, Aleksandar Jovanović je šutirao glavom i lobuje Bajkovića pošto je lopta odskočila od zemlje. Mudrinski je pokazao već u prvih pola sata da će biti pojačanje u napadu Zvezde. U 25. minutu Mudrinski prošao dvojicu gostujućih fudbalera, stvorio sebi prostor šut, ali je šutirao visoko preko prečke.

Nenad Milijaš u 32. minutu izveo slobodan udarac, Jovanović je bio najviši u skoku, ali je slabo šutirao pa je loptu laku uhvatio Perić. Radnički je mogao da postigne i treći gol u finišu prvog poluvremena. Ponovo je pogrešio Milan Jovanović, šutirao je Strahinja Petković, lotpu je na drugoj stativi uspeo da zakači Binić, ali je ona bil suviše brze i završila negde ispod severne tribine.

Na poluvremenu trener Crvene zvezde, koji nema poraz u prvenstvenim utakmicama na klupi "crveno-belih", je napravio dve izmene. Milana Jovanovića koji je napravio nekoliko grešaka u prvom delu igre, zamenio je Srđan Mijailović, dok je umesto Miloša Dimitrijevića ušao napadač Natanijel Asamoa.

Prvi šut ka golu gostiju u drugom poluvremenu uputio je kapiten Milijaš. Nova zvezdina "desetka" je šutirala sa 20ak metara, ali je lopta završila u naručju Perića. Raspoloženi Vladan Binić je u 55. minutu proigrao dvostrukog strelca Jovanovića koji je ponovo oprobao svoj volej udarac, ali je bio neprecizan.
crvenazvezdafk.com
Odličnu priliku da uvećaju vođstvo imali su u 57. minutu kada je korner izveo Stefanović, a Vukanović šutirao glavom i lopta je prošla vrlo blizu stative gola Bajkovića.

Zvezda je stigla do izjednačenja u 65. minutu kada je rezervista Asamoa prošao po desnoj strani i u petercu proigrao Mudrinskog koji je postigao drugi gol za 2:2.

U 81. minutu Vešović je centrirao sa desne strane, ali je Milijaš bio neprecizan. Zatim je Janković napravio i treću izmenu, umesto Filipa Kasalice u igru je ušao Luka Milunović. Zvezda je nastavila sa napadima u poslednjih desetak minuta, dok Nišlije posle proupuštene šanse Stefanovića više nisu imale pravu priliku pred golom Bajkovića.

Priliku da postigne gol imao je i Asamoa u 85. minutu. Sudija Vujović je meč produžio za pet minuta, a Mudrinski je na pas Asamoe kompletirao het-trik u 95. minutu i doneo pobedu Crvenoj zvezdi.

Crvena zvezda: Bajković, Mladenović, Jovanović (Mijailović), Maksimović, Vešović, Milivojević, Milijaš, Dimitrijević (Asamoa), Lazović, Kasalica (Milunović), Mudrinski.
Radnički Niš: Perić, Vukomanović, Ranđelović, M. Petrović, P. Stamenković, Kolarević, A. Jovanović, S. Petrović, Pejčić, Binić, Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

252 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: