Kapelo izostavio Aršavina sa spiska

Selektor fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo sastavio je spisak igrača koji će konkurisati za sastav na početku kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014.

Izvor: JM

Petak, 31.08.2012.

20:17

Default images

Sa tog spiska izostavio je napadača Arsenala Andreja Aršavina.

Aršavin je postigao 17 golova na 74 utakmice u dresu nacionalnog tima, otkako je debitovao 2002. godine.

Italijanski stručnjak će u napadačkom redu pružiti šansu mladim Artemu Dzjubi iz moskovskog Spartaka i Aleksandru Kokorinu iz Dinama, koji će se pridružiti iskusnom Aleksandru Keržakovu iz Zenita.

Kapelo, na čijem spisku nema nijednog igrača izvan Rusije, takođe ne računa na golmana Zenita Vjačeslava Malafejeva koji je odlučio da privremeno ne brani za reprezentaciju, pa je pozvan čuvar mreže Anžija iz Mahačkale, Vladimir Gabulov.

Na širem spisku Kapela za predstojće kvalifikacione utakmice su sledeća 24 fudbalera:

Golmani: Igor Akinfejev (CSKA Moskva), Anton Šunin (Dinamo Moskva), Vladimir Gabulov (Anži).

Odbrana: Alexander Anjukov (Zenit Sankt Petersburg), Aleksej Berezucki (CSKA Moskva), Vasilij Berezucki (CSKA Moskva), Sergej Ignaševič (CSKA Moskva), Georgij Ščenikov (CSKA Moskva), Taras Burlak (Lokomotiva Moskva), Andrej Ješčenko (Lokomotiva Moskva).

Sredina terena: Dinijar Biljaledinov (Spartak Moskva), Dmitrij Kombarov (Spartak Moskva), Vladimir Bistrov (Zenit), Igor Denisov (Zenit), Viktor Fajzulin (Zenit), Roman Širokov (Zenit), Konstantin Zirjanov (Zenit), Alan Džagojev (CSKA Moskva), Denis Glušakov (Lokomotiva Moskva), Magomed Ozdojev (Lokomotiva Moskva), Aleksander Samedov (Lokomotiva Moskva).

Napadači: Artem Dzjuba (Spartak Moskva), Aleksandar Keržakov (Zenit), Aleksandar Kokorin (Dinamo Moskva).

Rusija će kvalifikacije za Mundijal u Brazilu početi sedmog septembra u Moskvi utakmicom protiv Severne Irske, a četiri dana kasnije gostovaće selekciji Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: