Zvezda izvukla bod protiv Rada

Fudbaleri Crvene zvezde i Rada igrali su nerešeno 2:2 (0:2) u poslednjoj utakmici drugog kola Jelen Superlige.

Izvor:

Nedelja, 19.08.2012.

20:43

Default images

Zvezda je u 2000. prvenstvena utakmici pred oko 15 hiljada gledalaca uspela da osvoji bod iako je Rad na poluvremenu vodio sa 2:0.

Golove je u prvih 45 minuta postigao Nemanja Kojić u 31. i 45. minutu, a Rad je od 25. minuta igrao sa igračem manje jer je isključen Aleksandar Pantić. Luka Milivojević je u 51. minutu smanjio na 2:1, a Darko Lazović je u 73. minutu doneo izjednačenje Zvezdi.

Protivnik Crvene zvezde u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope francuski Bordo pobedio je Ren sa 1:0 u drugom kolu francuskog prvenstva.

Crvena zvezda i Bordo se u četvrtak (20.30h) u Beogradu sastaju u prvoj utakmici plej-ofa za plsaman u Ligu Evrope.
Beta
Zvezda je u prvih pet minuta utakmice imala loptu u nogama. U trećem minutu Kasalica je centrirao sa desne strane, ali je Filip Kljajić izbacio loptu u polje. Dva minu kasnije Filip Mladenović je prošao po levoj strani, ali je ponovo golman Rada Kljajić intervenisao.

U narednih desetak minuta svaka akcija je završavana prekršajem. U 12. minutu je defanzivac Rada Aleksandar Pantić dobio žuti karton posle prekrašaja nad Kasalicom na ivici šesnaesterca. Darko Lazović je izveo slobodan udarac, ali je Kljajić intervenisao i izbcio loptu u korner.

Bivši fudbaler Crvene zvezde koji igra u Radu Goran Čaušić u 22. minutu dobio je žuti karton. Strelac prvog kola u Jelen Superligi ove sezone Predrag Luka šutirao je minut kasnije, ali nije bilo opasnosti po gol Bajkovića. U 25. minutu šutirao je još jedan bivši igrač Zvezde Slavko Perović, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Crvena zvezda je od 25. minuta sa igračem više na terenu pošto je posle drugog žutog kartona isključen Aleksandar Pantić posle novog faula nad Kasalicom. U 28. minutu Evandro je šutirao iz velike udaljenosti, ali je lopta završila u naručju Kljajića.

Rad je poveo u 33. minutu golom Nemanje Kojića. Loptu ubačenu sa leve strane Kojić je primio na grudi i neometan lako savladao Bajkovića za 1:0. Zvezda u narednih 15 minuta nije uradila ništa na terenu, sa "severa" su se ponovo čuli povici "Uprava napolje".

U 41. minutu fauliran je Evandro, Lazović je dobro centrirao, ali je odlični Kljajić ponovo izbacio loptu u korner posle koga nije bilo opasnosti po gol Rada. U 47. minutu usledio je novi šok za ekipu Roberta Prosinečko. Posle greške Jovana Krneta Nemanja Kojić je postigao drugi gol za 2:0, a sudija Vukadionović je odsvirao kraj prvog poluvremena.
Beta
Fudbaleri Crvene zvezde su agresivno ušli u drugo poluvreme i Luka Milivojević je u 50. minutu postigao prvi gol za 2:1. Korner je izveo Darko Lazović posle velike gužve u petercu Rada lopta je stigla do Milivojevića koji je uspeo da savlada Kljajić.

Samo dva minuta kasnije Lazović je proigrao Kasalicu koji je šutirao iz prve, ali je Kljajić ponovo odlično intervenisao. Narednih desetak minuta igralo se uglavnom ispred i oko šesnaesterca Rada. U 60. minutu Prosinečki je napravio prvu izmenu, Luka Milunović je na terenu zamenio Natanijela Asamou.

U 63. minutu šutirao je Kasalica, ali je lopta prošla pored stative. Četiri minuta kasnije snažno je šutirao Milunović, ali je Kljajić iz drugog pokušaja uspeo da zaustavi njegov udarac.
Beta
Kontranapad Rada u 71. minutu završen je intervencijom Bobana Bajkovića. Sjajni Nemanja Kojić je predriblao Maksimovića, ali je njegov udarac sa ivice šesnatesterca zaustavio Bajković. U 73. minutu Vešović je prošao po desnoj strani i proigrao Lazovića za 2:2.

Strelac drugog gola Lazović je zbog povrede u 78. minutu napustio teren, a zamenio ga je Marko Mirić. Minut ranije dvostrukog strelca Kojića zamenio je Andrej Mrkela.

Do kraja utakmicu šansu pred golom Bajković imao je Slavko Perović, dok je poslednju priliku da donese pobedu Zvezdi propustio Kasalica u 89. minutu.

Crvena Zvezda: Bajković, Maksimović, Krneta, Mladenović, Vešović, Milivojević (Mijailović), Dimitrijević, Evandro, Lazović (Mirić), Kasalica, Asamoa (Milunović).
Rad: Kljajić, Pantić, Antić, Ćirković, Vitas, Čaušić, Pršo (Mitrović), Gnjatić, Luka (Leković), Perović, Kojić (Mrkela).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

251 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: