Hauard zvanično u Lejkersima!

Jedan od najiščekivanijih trejdova u poslednjih nekoliko godina konačno se dogodio, Dvajt Hauard zvanično je prešao u Los Anđeles Lejkerse.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 10.08.2012.

05:03

Default images

Najbolji centar NBA konačno je napustio Orlando i u trejdu četiri tima preselio se u Kaliforniju. U poslu decenije učestvovali su još Denver Nagetsi i Filadelfija 76ersi.

Orlando je dobio Arona Aflala, Ala Heringtona, Nikolu Vučevića, Moa Herklesa, Džoša Mekrobertsa i Kristijana Ejengu, a Lejkersi uz Dvajta beka Krisa Duhona i Erla Klarka.

Sada i zvanično počinje nova era u NBA ligi. Lejkersi će kao pre desetak godina imati jedan od najboljih tandema bek-centar pošto bi Hauard sa Brajantom trebalo da čini ono što su radili Kobi i Šekil O'Nil.

"Izgleda da je Supermen konačno pronašao dom. Spreman je da vratimo titulu u LA", napisao je očigledno oduševljeni Brajant na tviteru i dodao da su Lejkersi doveli igrača koji će nositi tim i kada on završi karijeru.

Iako je bio predmet pregovora, španski centar Pau Gasol pomalo neočekivano je ostao u Lejkersima. Posao je zaključen tokom polufinala Olimpijskih igara između Španije i Rusije, meča u kojem je Pau ostvario "dabl-dabl".

"Bilo mi je teško da to potpuno izblokiram i koncentrišem se na meč. Mislim da nas ovo sada stavlja u poziciju veoma moćnog tima, tima koji ima sve šanse da osvoji titulu", potvrdio je Gasol.

U Denver je prešao Andre Igudala, dok su 76ersi dobili Endrjua Bajnama i Džejsona Ričardsona. Orlando je dobio i po pika prve runde od svakog tima.
"Znam da je najbolja košarka tek ispred mene", prokomentarisao je na tviteru trejd sjajni Igudala.

Fila je pustila svog "All Star"-a Igudalu, ali dobila drugog najboljeg centra lige, Endrjua Bajnama. On mora da se odluči, da li će produžiti ugovor na još tri godine za 60 miliona dolara, ili će sačekati da sledećeg leta postane slobodan agent kako bi mogao da dobije petogodišnji ugovor vredan 102 miliona dolara.

"Endrju je bio sa nama otkako smo ga draftovali sa 17 godina. Tokom ovih sedam gledali smo kako se razvija u All Star igrača koji je timu pomogao da osvoji dve NBA titule. On ima poseban talenat ispred koga je svetla budućnost", istakao je GM Lejkersa Mič Kupčak.

Denver je pojačao bekovsku liniju i biće kandidat za najviši plasman, dok će samo Orlando najverovatnije dotaći dno. Medžik je svestan da je s ovim poslom krenuo u izgradnju novog tima, što će potrajati nekoliko godina.

"Primarni cilj našeg tima je da zadržimo stabilnost dok kreiramo dugoročni plan. Ovaj posao stavlja nas u poziciju da gradimo u tom pravcu. Sa šest igrača koji su stigli u naš tim, imamo priliku da maksimalno iskoristimo 'selekri kep' u bliskoj budućnosti, i da sa nekoliko pikova na draftu krenemo napred", izjavio je posle trejda generalni menadžer Orlanda Rob Henigen.

U svakom slučaju, očekuje nas spektakularna sezona u NBA ligi. Lejkersi, Tander i Klipersi sa Zapada, Hit, Bulsi, Niksi i Netsi sa Istoka, uz sigurno još nekoliko timova, biće zanimljiva borba za prsten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: