EP: Poraz Orlića, evrogol Ninkovića

Omladinska reprezentacija Srbije poražena je i u drugom meču na U19 Evropskom prvenstvu u Estoniji.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 06.07.2012.

16:50

Default images

Bolji od "Orlića" bili su fudbaleri Engleske koji su sa 2:1 eliminisali Srbiju iz daljeg takmičenja. Englezi imaju četiri boda, dok je Francuska maksimalna posle pobede nad Hrvatskom 1:0.

Već u šestom minutu Engleska je povela 1:0 golom Benik Afobe, a na 2:0 povisio je Nejtan Redmond u 62. minutu. Samo osam minuta kasnije Srbija je postigla prvi gol na Ep, a strelac je bio Nikola Ninković direktno iz kornera.

"Orlići" su krenuli neštko konkretnije ka golu rivala na startu meča, Nikola Ninković je dva puta okušao golmana Engleske, ali je "gordi Albion" poveo iz prvog šuta ka golu.

Konor Koudi je ubacio loptu, golman Filip Pajović je loše intervenisao, a Afobe, 19-godišnji napadač Arsenala, je iz neposredne blizine loptu ubacio u mrežu.

I u nastavku meča Ninković je mučio odbranu Engleza, probija je levu stranu, šutirao iz raznih pozicija, ali je Džonson odlično branio i uz svoje saigrače iz odbrane sačuvao gol.

U drugom meču grupe Francuska je minimalnim rezultatom savladala Hrvatsku i sada ima maksimalnih šest bodova. Hrvati su ostali na jednom.

Selektor Zoran Marić je na poluvremenu napravio jednu izmenu u odbrani, umesto kapitena Srđana Mijailovića ušao je Ivan Petrović. Već u sledećem minutu naši igrači su tražili penal pošto je Torp blokirao šut Đurđevića, ali sudije se nisu oglasile.

Usledilo je desetak minuta bez ozbiljnih prilika, Srbija je pokušavala da stigne do izjednačenja, a slobodan prostor Englezi su maksimalno iskoristili i u 62. minutu duplirali prednost.

Igrač Birminfema Nejtan Redmond je posle odlične kontre i saradnje Afobea i Kina lepim udarcem levom nogom savladao nemoćnog Pajovića.

Samo osam minuta kasnije Srbija je smanjila na 2:1, a prvi gol na Evropskom prvenstvu postigao je Nikola Ninković. Mladi fudbaler Partizana je direktrno iz kornera sa leve strane savladao Džonsona koji je odolevao njegovim pokušajima sat vremena.

U19 EP, 2. kolo:
Srbija - Engleska 1:2 (0:1)
Ninković 70 - Afobe 6, Redmond 62

U19 Srbija: Pajović - Stojković, Mijailović (Petrović 46'), Spajić, Dimić - Poletanović, Đurđević, Pavlovski, Ninković - Radoja, Čavrić

U19 Engleska: Džonston - Robinson, Koadi, Torp, Barkli - Čaloba, Kin, Redmond, Torn - Garbut, Afobe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: