Darko Lazović potpisao do 2015.

Najbolji fudbaler Crvene zvezde prošle sezone Darko Lazović produžio je ugovor sa klubom do leta 2015. godine.

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2012.

14:06

Default images

"Ovo je najbolje rešenje za mene, hoću da odem iz Zvezde sa osvojenom titulom."

"Verujem da ćemo opravdati očekivanja uprave i nadam se dobrim rezultatima ove sezone", rekao je Lazović novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Reprezentativac Srbije imao je ponudu austrijskog Salcburga, ali je rekao da ona nije uticala na njegovu posvećenosti i igre tokom priprema na Rogli.

"Nemamo opravdanje za loše rezultate na pripremama, ali činjenica je da su nam bile teške noge. Verujem da smo naučili nešto iz tih utakmica i da ćemo biti spremni za početak sezone. Mislim da u nju ulazimo jači i zreliji za prethodnih šest meseci. Svi smo svesni težine Zvedinog desa i verujem da možemo da se borimo za titulu", kazao je Lazović, koji je u crveno-bele došao 2009. godine iz čačanskog Borca.

Tehnički koordinator Crvene zvezde Goran Negić rekao je da je Lazović današnjim potpisom odagnao sve sumnje oko eventualnog odlaska iz kluba.

"Ostanak Lazović je bio velika želja predsednika Vladana Lukića, a i Darko je pokazao da želi da bude novi vodja Zvezdinog tima. Verujemo da sa njim možemo da osvojimo titulu šampiona, koju čekamo već pet godina", rekao je Negić.

Jovanović: Zbog Zvezde sam odbio Hajduk

Fudblski reprzentativac Crne Gore Milan Jovanović poptisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, zbog koje je odbio već spremljeni prelazak u splitski Hajduk.

"Bio sam gotovo pred potpisom sa Hajdukom iz Splita, praktično sam imao ugovor na stolu, ipak rekao sam im da moram da odložim potpisivanje, uz obrazloženje da hoću da proverim papire. Pojavio sam u pet ujutru na pripremam Zvezde na Rogli i ovakve okolnosti nisu česte u fudbalu", rekao je Jovanović na konnferenciji za medije na Marakani.

Jovanović nije igrao jedno vreme zbog povrede, a u Zvezdu je došao iz ruskog Spartaka iz Naljčika, sa kojim je raskinuo saradnju.

"Tačno je da sam u zaostatku u odnosu na ostatak ekipe, ali mislim da radim dovoljno dobro. Treneri imaju jasan plan i videćemo kako će sve to izgledati na utakmicama. Nadam se da ću sopstvenim primerom pokazati mladjima kako se bori za dres kluba", rekao je Jovanović.
Jovanović igra na poziciji štopera, ali u crnogorskoj reprezentaciji igrao je i kao levi bek.

Zadužio je dres sa brojem 15, posto je Luka Milivojević izabrao "devetnaesticu".

"Imamo mladu i perspketivnu ekipu, verujem da će narednih godina ova generacija nositi klub i beležiti dobre rezultate", kazao je Jovanović.
On je dodao da se ne opterećuje činejnicom da je doveden u klub kako bi zamenio Duška Tošića.

Jovanović je nosio dres bečkog Rapida, rumunskih klubova Kluža, Uniree, Univerzitatee iz Krajove i Vasluija, kao i ruskog Spartaka iz Naljčika.

Za reprezentaciju Crne Gore Jovanović je odigrao 30 mečeva i drugi je na listi po broju utakmica posle Simona Vukčevića (34).
Funkcioner Crvene zvezde Goran Vasilijević rekao je da je ceo transfer uradjen brzo i na obostrano zadovoljstvo.

"Okolnosti su bile takve i na kraju smo svi zadovoljni zbog transfera. Jovanović je igrao u teškim ligama, kao što su ruska i rumunska, član je reprezentacije Crne Gore, a za njega smo dobili preporuke i od Dejana Savićevića", rekao je Vasiljević.

On je dodao da postoje šanse da crveno-beli anagažuju još jednog igrača, ali je podsetio da prelzni rok traje do kraja avgusta i da vode pregovore sa nekim fudbalerima.

Ekipa Crvene zvezde u četvrtak putuje na drugi deo priprema na Zlatibor, gde će odigrati samo jedan prijateljski meč protiv Jedinstva, dok je duel sa skopskim Vardarom otrkazan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: