Dejvis 1. pik, Kentaki za istoriju

Krilni centar sa Kentakija Entoni Dejvis očekivano je izabran za prvog pika na Draftu 2012 od strane Nju Orleans Hornetsa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Petak, 29.06.2012.

01:59

Default images

Malo iznenađenje je izbor Šarlot Bobketsa sa drugog pika, Dejvisov saigrač sa Kentakija Majkl Kid-Gilkrist. Tako je prvi put u istoriji jedan koledž dao prva dva pika na draftu.

Sa treće pozicije birali su Vašington Vizardsi koji su se odlučili za beka sa Floride Bredlija Bila. Četvrti pik ovogodišnjeg drafta je bek sa Sirakjuza Dion Vejters, koga su 'pokupili' Klivlend Kavalirsi.

Iako mu je predviđana druga pozicija, krilni igrač Kanzasa Tomas Robinson, statističi najbolji igrač NCAA lige, izabran je kao peti pik od strane Sakramento Kingsa.
Dejvis i Kid-Gilkrist
Prvi pik Dejvis profesionalnu karijeru počeće u istom gradu u kojem je osvojio NCAA ligu sa Vajldketsima. On je bio najbolji igrač Fajnal fora 2012. iako je u finalu pogodio tek jedan od deset šuteva iz igre, uz 16 skokova i 6 blokada.

Dejvis je prosečno beležio 14.2 poena uz 10.4 skoka i 4.7 blokada, i postao najdominantniji odbranbeni igrač na koledži nakon što je od svoje prve godine srednje škole porastao čak 17 centimetara.

Bobketsi su izabrali njegovog saigrača Kida-Gilkrista, ali su najavili da će trejdovati svog drugog pika. Navodno imaju pet ponuda. Oba igrača su sa koledža Kentaki koji je dominirao Draftom pošto je imao šest igrača u prvoj rundi.
Tomas Robinson, tek 5. pik
Pored Dejvisa i Kid-Gilkrista to su: Terens Džons (18. pik Hjuston), plejmejker Markiz Tig (29, Čikago), u drugoj rundi izabrani su šuter Doron Lemb (42. pik, Milvoki) i Darijus Miler (46. pik, Nju Orleans).

Sjajno veče imala je i Severna Karolina sa četvoricom igrača između 7. i 17. pika: Herison Berns (7, Golden Stejt), Kendal Maršal (13, Finiks), Džon Henson (14, Milvoki) i Tajler Celer (17, Dalas).

Na ovogodišnjem draftu nije bilo srpskih igrača. Sa prostora bivše Jugoslavije draftovani su Ognjen Kuzmić iz BiH (Golden Stejt) i Hrvat Tomislav Zubčić (Toronto). Jedini Evropljanin koji je izaban u prvoj rundi je francuski bek Evan Furnije sa 20. pozicije (Denver).



NBA draft, Top 15 pikova:
1. Entoni Dejvis (Nju Orleans)
2. Majkl Kid-Gilkrist (Šarlot)
3. Bredli Bil (Vašington)
4. Dion Vejters (Klivlend)
5. Tomas Robinson (Sakramento)
6. Demijan Lilard (Portland)
7. Harison Barns (Golden Stejt)
8. Terens Ros (Toronto)
9. Andre Dramond (Detroit)
10. Ostin Rivers (Nju Orleans)
11. Majers Lenard (Portland)
12. Džeremi Lamb (Hjuston)
13. Kendal Maršal (Finiks)
14. Džon Henson (Milvoki)
15. Moris Herkles (Filadelfija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: