Nalbandijan odstranjen sa turnira!

Argentinski teniser David Nalbandijan diskvalifikovan je iz finala turnira u Kvinsu, pošto je povredio linijskog sudiju tokom meča s Hrvatom Marinom Čilićem.

Izvor:

Nedelja, 17.06.2012.

18:06

Default images

Argentinac je posle nekoliko uzastopno izgubljenih poena šutnuo drvenu reklamu koja se nalazila ispred linijskog sudije, a jedan njen deo udario je sudiju u cevanicu i povredio ga.

U trenutku prekida Nalbandijan je vodio sa 1:0 u setovima, koji je dobio posle taj brejka, dok je u drugom gubio sa 4: u gemovima.

Direktor turnira Kris Kermod rekao je da sudija ima posekotinu na nozi i da je odveden kod doktora.



Nalbandijan je posle incidenta je izjavio da se loše oseća.

"Osećam se grozno zbog toga šta sam uradio i zbog načina na koji se to desilo. Izvinjavam se sudiji i organizatorima turnira u Kvinsu".

Argentinac je bio deseti nosilac turnira u Kvinsu, a Čilić šesti.

Hrvatskom teniseru ovo je sedmi trofej na ATP turnirima u karijeri, ali prvi na travnatoj podlozi. Od prethodnih pet međusobnih okršaja Nalbandijan je dobio četiri, jedan ove godine u Indijan Velsu, ali je Čilić dobio njihov poslednji meč, u Dejvis kupu je bilo 3-2 u setovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: