Matić, Ignjovski i Šćepović žele SP

Fudbalska reprezentacija Srbije u sredu nastavlja turneju po Evropi, a Matić, Ignjovski i Šćepović smatraju da selekcija ima kvalitet za plasmana na SP 2014.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.05.2012.

15:08

Default images

Srbija je na debiju selektora Siniše Mihajlovića poražena od Španije 2:0 u Sent Galenu, u četvrtak gostuje Francuskoj u Remsu, a već 5. juna igra sa Švedskom.

"Beli orlovi" će novi ciklus kvalifikacija, za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine početi mečom protiv Škotske u Glazgovu 8. septembra.

Vezni fudbaler Benfike Nemanja Matić kaže da je dugo čekao šansu u A reprezentaciji i da se ponašanjem u klubu trudio da je zaradi.

"Dugo sam čekao šansu u reprezentaciji, bio sam veoma strpljiv i trudio se da igrama i ponašanjem u klubu ponovo budem u timu. Optimista sam u pogledu budućnosti naše reprezentacije. Verujem u plasman na SP, uzdam se u naš talenat i spoj mladih i iskusnih igrača", rekao je Matić.

Igrač nemačkog Verdera Aleksandar Ignjovski ocenio je da je utakmica protiv Španije, koju je Srbija izgubila sa 2:0, ogromno iskustvo njegovim saigračima.
Aleksandar Ignjovski (Beta)
"Utakmica protiv Španije je ogromno iskustvo za sve nas. Njihova igra je zaista specifična. Dominiraju posedom i u pojedinim trenucima izgledaju kao da ih i ne interesuje da napadnu, a onda sve munjevito izvedu. Želimo da u preostale dve utakmice pružimo maksimum i da tim bude formiran do početka kvalifikacija", ocenio je Ignjovski.

Napadač Hapoel Akre Stefan Šćepović istakao je da su prijateljski mečevi šansa da reprezentativci Srbije provere šta treba da poprave u igri pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

"Uživao sam kada sam ušao u igru i dobio šansu da budem na terenu sa svetskim i evropskim šampionima. Odigrali smo dobro i sitni propusti su uticali da izgubimo. Ovi mečevi su šansa da proverimo gde smo i šta treba da popravimo u igri", rekao je Šćepović.

Reprezentativac Srbije Boško Janković rekao je da bi izabrao slabije protivnike u prijateljskim utakmicama da je mogao, ali da je lepo igrati sa najjačima.

"Ne bih igrao protiv ovako jakih protivnika da sam mogao da biram, jer nije vreme za njih. Nova ekipa se tek okupila, bolje je krenuti sa uslovno slabijim protivnicima. Ipak, uvek je lepo igrati protiv najjačih, kada nemaš šta da izgubiš jer su oni favoriti", rekao je Janković za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije sledeći prijateljski meč igra 31. maja protiv Francuske u Remsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: