Novak: Uniklo umesto Serđa Takinija

Najbolji teniser sveta Novak Đjokovic postaje zaštitno lice jednog od najprestižnijih svetskih brendova – japanskog proizvođaca sportske opreme Uniklo.

Izvor: B92

Utorak, 22.05.2012.

15:20

Default images

Sporazum o sponzorstvu biće potpisan u Parizu, a Novak će njihovu opremu nositi već na Rolan Garosu.

Ranije tokom dana Đoković je raskinuo ugovor sa kompanijom Serđo Takini, čiju opremu je nosio od prvog januara 2010. godine.

Uniklo, ćerka-firma Fast Retailing Co, najjači je brend u Japanu i poslovni gigant na globalnom nivou, a njihovu opremu nosili su japanski atletičari na Olimpijskim igrama 1988, 2002 i 2004.

Oni imaju 92 prodavnice u Tokiju i 840 širom Japana, kao i 200 prodavnica u svetu. Najekskluzivnija je ona na Petoj aveniji u Njujorku koja se prostire na preko 8.000 kvadratnih metara.
Uniklo je već sponzorisao najboljeg japanskog igrača Keija Nišikorija.

Ranije danas kompanija Takini se obratila saopštenjem o raskidu saradnje.

"Odluku smo doneli zajedno i prijateljski. Novak Đoković na Rolan Garosu neće više biti naš ambasador", saopštila je italijanska firma.

Drugi gren slem sezone počinje u nedelju, 27. maja, a trajaće do 10. juna. Direkto će ga prenositi TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: