Di Mateo: Ovo je timski uspeh

Trener Čelsija Roberto di Mateo rekao je da niko u klubu posle teške sezone nije mogao da predvidi da će ona biti završena pobedom u Ligi šampiona.

Izvor: JT

Nedelja, 20.05.2012.

09:57

Default images

Di Mateo je pre samo nekoliko meseci na klupi ’plavaca’ zamenio Andrea Viljas-Boaša, a londonski klub u subotu uveče je osvojio prvu titulu u elitnom takmičenju, pobedom nad Bajernom sa 4-3 posle izvođenja jedanaesteraca na „Alijanc areni“.

Fudbal, kao i život, je ponekad nepredvidiv i lud. Mislim da niko nije mogao da predvidi ovo. Imali smo tešku sezonu, a završiti je na ovakav način je neverovatno. Presrećan sam zbog igrača, naporno su radili da bi postigli ovo“, rekao je Di Mateo.

Bajern je bio bolji u svim segmentima utakmice, ali nije uspeo da materijalizuje svoje prilike. Ipak, minhenski tim je poveo u 83. minutu preko Milera, da bi izjednačenje Čelsiju doneo Didije Drogba, koji je potom i odlučio pobednika.

Kada je Bajern postigao gol nismo imali još mnogo vremena, ali srčanost i strast koje su igrači pokazali u ovom takmičenju je neverovatna. Neverovatan je osećaj izjednačiti, a potom ući u produžetke. Imali smo puno problema u pripremi za meč, zbog velikog broja suspendovanih igrača, kao i povređenih, ali su igrači ponovo pokazali veliku želju i motivaciju“, istakao je Di Mateo, „Didije Drogba je sjajan ’sluga’ kluba već osam godina, ali je ovo uspeh svih igrača. Ešli Kol je bio nenadmašan, dok su Frenk Lampard i Petr Čeh mnogo doprineli ovom trijumfu“.

Poslednjih nedelja mnogo se spekulisalo o Di Mateovoj budućnosti na klupi Čelsija, a on ističe da je zadovoljan svim postignutim u poslednjih nekoliko meseci.

Ne znam šta budućnost donosi, ali smo svi srećni što smo ispisali nove stranice istorije kluba. Prvi put smo osvojili Ligu šampiona, a put do toga je bio veoma težak. Klub je bio veoma blizu tog uspeha pre četiri godine, teško je osvojiti titulu i zato treba da iskoristite priliku kada vam se ona ukaže“, naglasio je trener Čelsija, „Sada idem na odmor, koji mi je potreban posle tri veoma tešla meseca. Presrećan sam zbog uloge koja mi je data i šta god da klub odluči, ja ću to prihvatiti, jer to poštujem. Pokušao sam da svoje igrače pripremim taktički, mentalno i fizički, i to nam je donelo rezultat i to je najvažnije. Ovo je istorijska noć za naš klub“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: