Rio Ferdinand definitivno prelazi u Mancester Junajted

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 21.07.2002.

19:06

Default images

Engleski Lids Junajted pristao je danas da proda odbrambenog fudbalera Rija Ferdinanda Mancester Junajtedu za 30 miliona funti (46, 6 miliona evra), sto je rekordni transfer u Britaniji.

Ukoliko mu Mancester ispuni sve zahteve i ovaj transfer se ostvari, 23-godisnji Ferdinand ce postati najskuplji odbrambeni igrac u istoriji fudbala.

Dogovor direktora Mancestera Pitera Kenjona i predsednika Lidsa Pitera Ridsdejla postignut je posle nekoliko dana intenzivnih pregovora i nagadjanja u javnosti oko sudbine engleskog reprezentativca.

"Nisam zeleo da prodam Rija Ferdinanda, ali on je prosle nedelje trazio da ode, a kada vam kapiten kaze da ne zeli da igra za svoj klub, onda morate da donesete odluku i da krenete dalje", kazao je Ridsdejl.

"Osecam mesavinu razocarenja i odusevljenja sada kada je dogovor postignut. Rio je veliki, sjajan igrac i fin momak i iz kluba odlazi uz nase najbolje zelje", dodao je on.

Ferdinand je u Lids presao iz Vest Hema 2001. godine za 18 miliona funti (oko 30 miliona evra), i tada je bio najskuplji odbrambeni fudbaler na svetu. Prosle godine taj rekord je oboren kada je Francuz Lilijan Tiram za 35 miliona evra presao iz Parme u Juventus.

Bojer ne ide u Liverpul

Istovremeno, propao je dugo najavljivani transfer veznog igraca Lidsa Lija Bojera u Liverpul. Liverpul je trebalo da odmah plati 7 miliona funti, a naknadno jos 2 miliona za igraca, koji je procenjen na 15 miliona. Medjutim, iako se Lids slozio sa cenom, nije postignut dogovor sa igracem.

"Kada smo razgovarali sa Lijem, nisam stekao utisak da je narocito zainteresovan da igra za Liverpul, a stoprocentna motivisanost je neophodna da biste postali igrac ovog kluba," rekao je menadzer »crvenih« Zerar Ulije.

Bojer je u sukobu sa upravom Lidsa jos od pocetka ove godine, kada je kaznjen cetvoronedeljnom platom (oko 100.000 evra) zbog opijanja, koje je prethodilo poznatom incidentu sa studentom azijskog porekla. Posle toga je fudbaler trazio da bude stavljen na transfer listu, a zatim i odbio ponudu kluba da produzi ugovor uz platu od 40.000 funti nedeljno.

Nova meta Liverpula bi mogao biti levokrilni igrac Blakburn Roversa, Demijan Daf, ali bi njegova cena mogla biti dvostruko visa. Drugi problem bi mogla biti zainteresovanost Mancester Junajteda za Dafa. Junajted je ne samo veci klub od Liverpula, vec je i sam Daf od malih nogu navijac »crvenih djavola«. Povrh svega. Blekburn je zainteresovan za dovodjenje Dvajta Jorka, i ovo bi mogao biti izvanredan finansijski aranzman za menadzera Grejema Sunesa, koji je igrao za Liverpul (cak ih je i trenirao pocetkom devedesetih), ali igrace obicno dovodi sa Old Traforda (Kol, Berg, Kurtis).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: