Kup: Borac u finalu!

Fudbaleri čačanskog Borca ostvarili su najveći uspeh u istoriji kluba pošto su se plasirali u finale Kupa Srbije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 11.04.2012.

17:25

Default images

Borac je u polufinalu eliminisao favorizovanu Vojvodinu pobedom u Novom Sadu sa 1:0. Junak Čačana postao je 20-godišnji Filip Knežević.

U drugom polufinalu od 19.30 časova u Beogradu igraju "večiti" rivali Partizan i Crvena zvezda. Tim iz Ljutice Bogdana ima dva gola prednosti iz prvog meča.

Meč u Novom Sadu sudio je Milan Karadžić, a posle startnog zvižduka Vojvodina je zapretila već u drugom minutu preko Apije koji je šutirao sa distance. Posle samo dva minuta zapretili su i gosti, posle kornera Kneževića, udarac Višnjićaglavom izblokirao je Vulićević.

U narednih nekoliko minuta Voša je pokušala da ugorzi gol gostiju, ali je Borac delovao veoma ozbiljno, odigrao nekoliko konkretnijih napada, odličnom transfromacijom iz faze odbrane.
Beta
Međutim, od 15. minuta Vojvodina uspostavlja dominaciju na terenu, kruži oko kaznenog prostora gostiju, uglavnom posle akcije po levoj strani, ali pokušaji preko Stevanovića nisu doneli rezultat.

U 28. minutu domaći prete posle kornera, ali udarac Trajkovića glavom sa nekoliko metara odlazi pored gola. Usledilo je nekoliko minuta sa četiri stopostotne šanse, po dve na obe strane.

Prvo je posle Nikodijevića Knežević istrčao sam na Supića, ali je golman Vojvodine bio dovoljno brz da mu uđe u šut i spasi gol. U protiv napadu domaćih Stevanović je bio u identičnoj situaciji ispred Milojevića, ali je i ovaj put uspeo samo da izbori korner.

Nakon udarca iz ugla usledila je sjajna kontra Čačana, Filip Knežević je ponovo bio oči u oči sa Supićem, ovaj put je imao dovoljno vremena da se namesti na šut, ali je to učinio traljavo i golman Voše je ponovo izašao kao pobednik.
Beta
Odbrana Borca sa druge strane nije imala rešenje za Miroslava Stevanovića, Oumaru ga je fenomenalno prigrao na desnoj strani kaznenog prostora, ali je mladi igrač Voše loše šutirao pa je lopta prošla pored leve strative.

Već u drugom minutu nastavka meča Vojvodina je imala gol šansu. Posle kornera Stevanovića sa leve strane, Oumaru je odlično skočio na prvoj stativi, gađao je glavom drugu, ali je lopta prošla pored gola gostiju.

Nastavila je Vojvodina da kontroliše meč, u 59. minutu Bojović menja nezadovoljnog Moreiru, a pet minuta kasnije gosti stižu do neočekivnog vođstva.

Ivan Jovanović, koji je nekoliko minuta ranije zmaenio Srđana Stanića, sjajno je prošao po levoj strani, izbacio Trajkovića i Milovića, stigao do Supića ispod koga je loptu vratio na penal gde je na nju natrčao Knežević i zakucao je u mrežu za 0:1.
Mladi igrač Borca se na pravi način iskupio za promašaje iz prvog poluvremena, i doveo Borac na korak od velikog uspega i plasmana u finale Kupa.

Najbolju šansu za izjednačenje Vojvodina je imala deset minuta kasnije iz slobodnog udarca, ali je snažan šut Kataia sa ivice kaznenog prostora odbranio Milojević.

Usledila je opsada gola Borca, Vojvodina je na sve načine pokušavala da stigne go izjednčenja, ali je Milojević ostao nesavladan i posle dodatnih pet minuta pa je tim iz Čačka ostvario istorijski uspeh.

Vojvodina: Supić – Vulićević, Milović, Trajković, Pavlović, Apija, Mitošević (Poletanović 68'), Moreira (Bojović 59'), Stevanović (Smiljanić 80'), Katai, Oumaru
Rezerve: Janošević, Smiljanić, Ađuru, Kovačević, Poletanović, Bojović

Borac: Milojević – Reljić, Višnjić, Maslać, Živković (Miličić 86'), Prodanović, Stanić (Jovanović 60'), Knežević, Zoćević (Mugoša 82'), Nikodijević, Jeremić
Rezerve: Petrić, Ignjatijević, Miličić, Mugoša, Radivojević, Živanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: