Slobodan Soro za B92: "Zlato bi bilo nešto posebno"

Ostao je još 120 dana do početka letnjih Olimpijskih igra u Londonu, a na najvećoj svetskoj sportskoj smotri od srpskih olimpijaca uvek se najviše očekuje od vaterpolista.

Godinama unazad naši "delfini" su donosili samo medalje, često zlatne, sa najvećih takmičenja, ali još uvek nema najsjajnijeg odličja sa OI. Ni Igre u Londonu neće biti izuzetak, od srpskih vaterpolista se očekuje zlato, a toga su svesni i oni.

Jedan od iskusnijih reprezentativaca, golman Slobodan Soro rekao je za B92 da tim ima kvalitet i iskustvo potrebno za medalju, ali da će biti izuzetno teško jer dve trećine učesnika ravnopravno konkuriše za pobedničko postolje.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Četvrtak, 29.03.2012.

18:23

Default images

"Samo zlato, ništa više", našalio se Soro na konstataciju novinara B92 da se od vaterpolista Srbije uvek samo to očekuje, "Biće itekako teško. Ima 12 ekipa, od njih bar osam je u igri za odličje. Biće izuzetno naporno, ali imamo potreban kvalitet i iskustvo da dođemo do medalje".

Manje od dva meseca ostalo je do početka priprema reprezentacije. U planu je ruta Beograd-Kranj-Peskara-Dablin-Beograd-London.

"Ostalo je još malo do početka priprema. Za deo igrača 21. maj je označen kao prvi dan dugog leta koje nas očekuje, drugi deo igrača će da nam se priključi početkom juna. Na početku ćemo biti u Beogradu, potom putujemo u Kranj na bazične pripreme. Potom smo u Peskari gde ćemo imati prvi turnira, potom drugi u Dablinu, onda se vraćamo u Beograd i mislim 25. jula putujemo za London".
Iako su Olimpijske igre sinonim za vrhunski događaj koji je često vrhunac karijere mnogim spotistima, našim vaterpolistima Igre u Londonu neće biti nepoznanica.

"Svi znamo šta se od nas očekuje, još bolje znamo koje su naše mogućnosti, koji su naši kvaliteti i nadamo se da ćemo opravdati i svoje i očekivanja kompletne sportske javnosti koja nam je već upisala medalju. Bilo bi stavrno nešto posebno da to bude zlatna".

Poslednja tri olimpijska turnira osvojili su Mađari, iako već godinama nisu konkurenti na evropskim i svetskim prvenstvima.

"Po mom mišljenju Mađari više nisu glavni konkurneti jer je to ekipa koja je doživela velike izmene. Ta tri olimpijska zlata koja su osvojili bila je ista ekipa, održali su se tih osam godina. Od Atine (2004) osvojili su samo jednu medalju (bronza na EP 2011) na velikim takmičenjima, ali je olimpijski turnir vrlo specifičan. OI su drugačije takmičenje od ostalih, vrlo je moguće će oni da podignu svoju formu, ali ima tu nekih drugih ekipa kojima bih ja dao prednost u odnosu na Mađare", smatra Soro.
Milan Aleksiæ i Soro
Nije ni teško pitanje ko će biti glavni konkurenti Srbiji u Londonu.

"Što se tiče same medalje tu je 7-8 ekipa od kojih svaka može doći do odličja. Tu su Amerikanci, Australijanci, i naravno iz Evrope Hrvati, Italijani, Španci, Crnogorci, mi. Ne bi bilo iznenađenje da bilo koja od tih ekipa dođe do medalje".

Golmanu našeg tima ovo će biti druge Igre u karijeri. Od njih očekuje da budu bolje od onih u Pekingu, koje su bile spektakularne u svakom smislu.

"Bio sam u Pekingu, sada će sigurno biti drugačije. Svake sledeće Olimpijske igre domaćin pokušava da to bude još bolje nego što je bilo u svakom pogledu. U pogledu smeštaja, hrane, organizacije, transporta, objekata, svega. Verujem da su se Englezi potrudili da naprave nešto posebno i da će ove Igre biti najbolje do sada", rekao je Slobodan Soro u intervjuu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: