Obradović o uspehu Donjecka

Košarkaši Donjecka koje sa klupe vodi srpski trener i proslavljeni reprezentativac Saša Obradović plasirali su se u četvrtinu finala Evrokupa.

Izvor:

Nedelja, 04.03.2012.

21:36

Default images

Donjeck je trenutno drugoplasirani tim ukrajinskog prvenstva sa skorom od 20 pobeda i osam poraza, a u grupi sa Himkijem, Arisom i Asvelom Ukrajinci su zauzeli prvo mesto (5-1),

Za Donjeck igraju dvojica srpskih internacionalaca. Bivši plejmeker Partizana, Pamese, Alikantea i Šole i reprezentativac Srbije Vule Avdalović i centar Ivan Radenović.

U timu Saše Obradovića igra i bivši košarkaš kragujevačkog Radničkom Majkl Li. Srpski trener je u intervjuu koji prenosimo govorio o dosadašnjim rezultatima svog kluba u Evrokupa i očekivanjama uoči četvrtfinala u kome Donjeck igra sa Lijetuvos Ritasom, ekipom koju trenira još jedan srpski trener - Aleksandar Džikić.

Saša tvoj tim se plasirao u četvrfinale Evrokupe kao prvoplasirani u Grupi J ispred prvom favorita vaše grupe ekipe Himkija.

„Za košarkaški klub Donjeck je istorijski uspeh plasman među najboljih osam ekipa u Evrokupu jer smo debitanti u ovom takmičenju. Veoma samo zadovoljan kako smo igrali u TOP16 fazi, a ključna je bila pobeda nad Asvelom u gostima u prvom kolu. Tim je je onda igrao sa još više samopouzdanja, a utakmica sa Himkijem na našem terenu je bila jedna od najboljih koju smo odigrali ove sezone“.

Pre utakmice sa Arisom u šestom kolu Evrokupa imali ste nedelju dana pauze zbog Ol-stara ukrajinske lige.

„Da ne bi izgubili ritam treniga ceo tim je otputovao u Kijev uoči Ol-stara i u Kijevu smo trenirali, a onda smo u Solun otišli u nedelju, dan ranije nego obično i to se konačno ispostavilo kao dobar plan.“
bc.donetsk.ua
U većini utakmica Donjeck je dominirao, a u TOP16 fazi najbolji u reketu je bio Darnel Džekson o čijem odlasku iz Donjecka se spekuliše.

„To su samo glasine i apsolutno su neosnovane. U poslednja dva meseca Džekson je unapredio svoju igru. U NBA ligi on je igrao na poziciji krilnog-centra ali mu u Evropi njegove fizičke predispozicije omogućavaju da igra ravnopravno i na centarskoj poziciji. Takođe, u NBA ligi Darnel je bio igrač koji je ulazio sa klupe, dok je sad jedan od ključnih igrača. Veoma sam zadovoljan svojim „visokim“ igračima, Radenović, Džekson i Kravcov su različiti tipovi košarkaša i to mi omogućava da realizujem različite taktičke zamisli“.

U Donjecku igra i makedonski reprezentativac Vojdan Stojanovsi.

„Vojdan napreduje svakoga dana. Posebno sam zadovoljan sa željom da naporno radi u odbrani. U Solunu je igrao agresivno u odbrani i njegove ukradene lopte su donele dodatnu energiju celom timu."

Donjeck u četvrtini finala igra sa Lijetuvos Ritasom.

„Ritas trenira Aleksandar Džikić koji je veoma talentovan trener, radio je u NBA ligi i osvojio Evročelendž kup sa Krkom. Nadmetanje sa njim biće vrlo interesanto za mene. Ko je favorit? Ne volim da dajem takve prognoze. odigraće još šest utakmica pre 20. marta kada igramo sa Ritasom i ja sam koncentrisan na ludi raspored utakmica koji je pred nama“.

Saša Obradović je pre dolaska u Donjeck trenirao košarkaški klub Kijev i poljski Turov. Kao igrač je sa reprezentacijom Jugoslavije šest medalja - tri evropska (1995, 1997, 2001) zlata, jednu evropsku bronzu (1999), svetsko zlato (1998) i srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti (1996).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: