Ćurčić zvao Markovića nije Lazovića

Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak igrača za prijateljske mečeve na Kipru, a na njemu su četiri debitanta.

Izvor: AK

Petak, 24.02.2012.

12:36

Default images

Ćurčić je za mečeve sa Kiprom i Jermenijom podmladio tim pa su pozvani Lazar Marković (18), Matija Nastasić (19), Filip Đuričić (20) i Aleksandar Ignjovski (21).

Novo ime u timu je i Dušan Tadić, na golu će ponovo biti Vladimir Stojković, a povratnici su Ivan Obranović i Dejan Lekić. Malo iznenađenje je izostanak Darka Lazovića.

Što se tiče 'starosedelaca', najiskusniji reprezentativac će biti 31-godišnji Milan Jovanović, a igrač sa najviše nastupa za nacionali tim Branislav Ivanović koji je do sada igrao 47 puta za Srbiju. Na spisku nema Miloša Krasića koji se bori za poziciju u Juventusu.
partizan.rs
"Hteli to da priznamo ili ne, mi smo u smeni generacije. Iz objektivnih razloga nema nekih igrača koji su nosioci igre u reprezentaciji. Rukovodili smo se time da svi koji igraju dobro u svojim klubovima budu na spisku", kazao je Ćurčić novinarima u Beogradu.

Srbija će 28. februara u Limasolu igrati protiv Jermenije, a dan kasnije u Larnaki protiv Kipra.

"Bez obzira što startujemo sa novim timom daćemo sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate. Optimisti smo, ali ne očekujemo blistave partije, pošto su tu novi igrači", kazao je Ćurčić.

On je istakao da će od ekipe zahtevati "taktičku disciplinu u igri, trčanje i zalaganje".

Ćurčić je kazao da su novi igrači u reprzentaciji "postavili neke standarde u mladoj reprezentaciji i svojim klubovima" i da su zato dobili poziv.
"Mislim da će posle ove dve utakmice javnost u Srbiji dobiti bolju sliku o reprezentaciji i videti u kom smeru želimo da se razvijamo. Ovo je samo prvi filter", istakao je bivši trener Javora.

Posle duge pauze u reprezentaciju Srbije ponovo su pozvani golman Partizana Vladimir Stojković, odbrambeni fudbaler Udinezea Dušan Basta, veziste Ajaksa Miralem Sulejmani i Groningena Dušan Tadić i napadač Osasune Dejan Lekić.

"Zbog povreda nismo mogli da računamo na Nikolu Žigića, Marka Pantelića, Milana Biševca i Dragana Mrđu, dok Miloš Krasić već dugo ne igra u Juventusu. Zato smo se odlučili da neki koji zaslužuju šansu, a nisu je dugo dobijali, budu pozvani u tim", objasnio je Ćurčić koji je dodao da je razgovarao sa Krasićem i da on "nije otpisan".
Reprezentacija će na Kipar otputovati u nedelju, a u ponedeljak će odraditi prvi trening. Srbija će prvi meč u 2012. godini odigrati protiv Jermenije u utorak, 28. februara, a drugi već u sredu protiv Kipra. Oba meča na programu su od 15.00 časova.

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Damir Kahriman (Tavrija);

Odbrana: Dušan Basta (Udineze), Pavle Ninkov (Tuluz), Branislav Ivanović (Čelsi), Duško Tošić (Crvena zvezda), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Slobodan Rajković (Hamburg), Matija Nastasić (Fiorentina), Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Ivan Obradović (Saragosa);

Vezni red: Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Gojko Kačar (Hamburg), Radosav Petrović (Blekburn), Aleksandar Ignjovski (Verder Bremen), Flip Đuričić (Herenven), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Boško Janković (Đenoa), Miralem Sulejmani (Ajaks), Dušan Tadić (Groningen), Miloš Ninković (Dinamo Kijev);

Napad: Dejan Lekić (Osasuna), Milan Jovanović (Anderleht), Lazar Marković (Partizan).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

178 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: