Blekburn slavio na Old Trafordu!

Fudbaleri Blekburna priredili su veliko iznenađenje u 19. kolu Premijer lige, pošto su pobedili Mančester junajted na Old Trafordu sa 3:2 (1:0).

Izvor: SO

Subota, 31.12.2011.

15:43

Default images

Roversi su poveli golom Jakubua iz penala u 16. minutu, a isti igrač je u 51. minutu duplirao prednost gostiju. Berbatov je minut kasnije postigao gol, a Bugarin je i izjednačio u 62. minutu. Međutim, na deset minuta do kraja Adam Henli postiže pogodak za prvi trijumf Blekburna u gostima ove sezone. Radosav Petrović igrao je svih 90 minuta za Roverse.

Menadžer Junajteda Aleks Ferguson kockao se na svoj 70. rođendan, pošto je na tribinama ostavio Vejna Runija i Rajana Gigsa. Kocka mu se nije isplatila jer je Blekburn odneo ceo plen iz Mančestera.

Domaći su bili bolji u prvih 15-ak minuta, ali je onda Berbatov bez ikakve potrebe povukao i oborio Krisa Sambu u šesnaestercu. Jakubu Ajegbeni bio je siguran izvođač jedanaesterca (1:0).

Do kraja poluvremena Junajted je napadao, Bun je imao nekoliko solidnih odbrana, a najbolje šanse propustili su Ernandes i Nani.

U 51. minutu domaći navijači doživeli su novi hladan tuš – Jakubu je uz mnogo sreće, ali i znanja, izbio sam ispred De Hee i poslao mu je loptu kroz noge za 2:0.

Samo minut kasnije Dimitar Berbatov smanjuje prednost nakon kombinacije Rafaela i Valensije po desnoj strani. U 62. minutu ponovo je centrirao Valensija, a Berbatov postiže novi gol za 2:2.

Činilo se tada da će Junajted preokrenuti rezultat, ali gosti su se konsolidovali. U 80. minutu pada odluka – Henli je bio jači u duelu od De Hee posle kornera, poslao je loptu glavom uvis, a potom je naleteo na nju i sproveo je u mrežu.

’Crveni đavoli’ su napadali svim silama do kraja, Ferguson je uveo i poletarca Vil Kina (18), ali Blekburn je odoleo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: