IFFHS: Mesi golgeter godine

Fudbaler Barselone Lionel Mesi proglašen je za najboljeg golgetera na svetu prema kriterijumima Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Izvor: B92

Subota, 31.12.2011.

13:11

Default images

IFFHS računa učinak fudbalera od 1. januara do 31. decembra u godini, ali samo po njihovim izdanjima na utakmicama reprezentacijama, kao i klubovima, ali samo u kontinentalnim ili interkontinentalnim takmičenjima.

Mesi se tako našao na čelu liste sa 19 golova, od kojih je četiri postigao za reprezentaciju Argentine, a ostatak u dresu Barselone. Drugo mesto zauzeo je Kolumbijac Radamel Falkao sa 17 golova, koji brani boje madridskog Atletika, dok je treći Hasan Abdel Fatah Hasan Mamud, reprezentativac Jordana, koji je u 2011. postigao jedan manje. Prvu petoricu kompletiraju Mario Gomes iz minhenskog Bajerna, odnosno igrač Mančester Junajteda Havijer Ernandes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: