Sion: “Kukavička kazna Saveza”

Fudbalski klub Sion objavio je saopštenje u kojem se kaže da je Fudbalski savez Švajcarske postupio kukavički na zahtev FIFA i kaznio ga oduzimanjem 36 bodova.

Izvor: JT

Subota, 31.12.2011.

09:54

Default images

Sion je kažnjen zbog nedozvoljene registracije šestorice igrača, a odluka o kazni usledila je samo dve nedelje pošto je FIFA zapretila Švajcarcima da će suspendovati Savez, ali izbaciti Bazel iz Lige šampiona ukoliko ne izrekne kaznu tom klubu.

Sion je obavešten od strane medija o kazni Fudbalskog saveza Švajcarske koji se povinovao ucenama FIFA i doprineo novog nepravdi prema našem klubu oduzimanjem 36 bodova. Zahvaljujući tom postupku naš tim je osuđen na ispadanje iz lige. Ova odluka je uvreda za jednakost u sportu, ali nas nije iznenadila, jer nismo ni očekivali da će se Savez hrabro supotstaviti FIFA. Ali, s obzirom na kukavički potez Saveza, Sion je još više odlučan da brani svoje interese i sportsku etiku u skladu sa sudskim odlukama, civilnim i sportskim”, kaže se u saopštenju.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) izbacila je letos Sion iz Lige Evrope, iako je švajcarski klub na terenu eliminisao Seltik. Sion se posle toga žalio gradjanskom sudu u Švajcarskoj i izgubio spor.

Sion posle 18 odigranih kola u švajcarskom prvenstvu zauzima treće mesto sa 31 bodom, što znači da će posle kazne biti poslednji sa minus pet bodova i gotovo sigurno će se preseliti u niži rang takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: