Čović: "Želimo halu za Evroligu"

Predsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović izjavio je da klub planira da u saradnji sa državom izgradi novu dvoranu kapaciteta 11 hiljada mesta.

Izvor:

Četvrtak, 08.12.2011.

17:12

Default images

U planu je da ekipa Crvene zvezde u budućnosti u toj hali igra utakmice Evrolige.

"Zajedno sa državom ući ćemo u model javno-privatnog partnerstva i želimo da izgradimo dvoranu kapaciteta 11 hiljada mesta. Pravila FIBA su jasna, nijedna ozbiljna manifestacija ne može da se organizuje u manjoj hali, a mi planiramo da u narednom periodu igramo Evroligu".

Nebojša Čović je to izjavio na Međunarodnom sajmu "Ekonomija sporta" u Beogradu.

Nekadašnji FMP iz Železnika koji je potpisao sporazum o saradnji sa Crvenom zvezdom, raspolaže sa tri hale. Najstarija je u Železniku, a postoje i dve manje u kojima mlađe kategorije treniraju, a drugi tim igra utakmice.

"Mi smo se odlučili za manje, ali dobro opremljene dvorane i vodili smo računa da ti objekti mogu da se održavaju i izdržavaju. U Srbiji ima dosta zapuštenih sportskih objekata, jer se nije razmišljalo o njihovom održavanju", rekaao je Čović.

Čović je dodao da su sportu u Srbiji potrebne velike reforme, novi investicioni modeli, hrabri i potezi i preuzimanje rizika kako bi se promene sprovele bez oklevanja.

"U Srbiji znanje mora da se stimuliše, a mi sa druge strane, najčešće se suočavamo sa gubljenjem vremena i investicionog potencijala zbog
papirologije, nerazumevanja, sujete i zlobe",
dodao je prvi čovek "crveno-belih".

Čović je rekao i da je sport način života u 21. veku i da ga ne posmatra samo kroz rezultate, odnosno pobede i poraze, već da ima vaspitnu ulogu društvu.

Crvena zvezda u 11. kolu regionalne ABA lige igra u petak od 20 časova sa Cibonom u Zagrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: