Stefanović odgovorio "Žurnalu"

Nakon što se u ‘Žurnalu’ u sredu pojavila informacija da dug FK Crvena zvezda iznosi 42,6 miliona evra, oglasio se i generalni sekretar kluba Đorđe Stefanović.

Izvor: AG

Sreda, 30.11.2011.

18:12

Default images

On je demantovao tu informaciju i dao novinarima na uvid izveštaj revizorske kuće.

Prema tom izveštaju projekcija operativnog duga Zvezde za 2012. godinu je između 25 i 33 miliona evra. Pored ove, u ‘Žurnalu’ su se u sredu pojavile još neke informacije koje, prema Stefanoviću, nisu istinite.

“Bez obzira što se radi o našem klubu, da je reč o novinarskoj eksluzivnosti – mi bismo vam čestitali. Uloga medija je da pišu slobodno o događajima i pojavama. Nažalost, vaša posebnost je zasnovana na lažima, neproverenim informacijama i podmetanjima. To što ste danas uradili ispod je nivoa uglednog dnevnog lista kakav je Sportski žurnal i predstavlja jednu od najvećih bruka u istoriji ovog lista.

Informacija o navodnom dugu FK Crvena zvezda od 42,6 miliona evra potpuno je netačna. U pitanju je izveštaj koji stoji u Agenciji za privredne registre februara ove godine i već je o njemu raspravljano i pisano u medjima i na internet forumima. Klub je više puta objašnjavao koliki trenutni dug ima i ovo je poslednji put da to objavšnjavamo. To je knjigovodstveni konsolidovani bilans FK Crvena zvezda i dva zavisna preduzeća u koja su po zakonu morale da udju rezervacije sredstava za sve višemilonske tužbe koje Crvena zvezda ima na sudovima i hipotetički ako bi sve sporove izgubila u jednom danu u bilansu se taj iznos rezerviše kao dug i mora se prikazati. Da bi bilo jasnije, u pitanju je zbirna vrednost sporova od koji je Zvezda neke dobila a mnoge u medjuvremenu rešila i isplatila. I sami ste pisali da smo isplatili u medjuvremenu skoro pet miliona evra duga bivšim igračima i trenerima posle februara. Da bi bilo još jasnije setite se primera Fudbskog saveza Srbije koji je u knjigama morao da rezerviše kompletno potraživanje bivšeg selektora Radomira Antića na sudu iako se spor vodi, kraj mu se ne nazire i ne zna se kakva će biti konačna presuda. Pored toga, u ovom bilansu nije prikazana vrednost igrača zato što je njihova tržišna vrednost promenjiva a to je najveća vrednost kluba. U inostranstvu vrednost igrača ulazi u bilanse a trenutna vrednost našeg tima je 21,5 miliona evra. Crvena zvezda upravo radi na tome da sa nekoliko renomiranih inostranih kompanija osigura vrednost svojih igrača i tako ih prikaže kao prihod. Takodje vas podsećam da u bilanse ulaze samo obaveze kluba prema igračima a ne i prihodi od njihove prodaje. Prema tome, objavili ste netačnu informaciju i operativni dug je mnogo manji od onoga koji smo zatekli.

Netačna je informacija da su Miodrag Antonijević, Blažo Raosavljević i Goran Vasilijević otišli iz kluba.

Netačna je informacija da je Robert Prosinečki promovisan za tim menadžera, jer takva funkcija u klubu ne postoji.

Netačna je informacija da su članovi Upravnog odbora Goran Vesić i Dušan Mrakić u Poljskoj prošle godine gledali Bruna Mezengu jer u Poljskoj nisu bili i daće svoje pasoše na uvid.

Netačna je informacija da je sadašnja uprava FK Crvena zvezda izgubila Klea, Pejčinovića i Abubakara jer isti igrači su ili bili potpuno slobodni u trenutku kada smo preuzeli klub (Kleo) ili su mogli da raskinu ugovor i napuste klub jer nisu bili plaćani u prethodnom periodu. Istina je jedino da je uprava prodala Tričkovskog na insistiranje tadašnjeg trenera koji na njega nije računao.

Netačna je informacija da su navijači na bilo koji način ugrozili bilo kog zaposlenog u FK Crvena zvezda. Nijedan zaposlen nije imao ovih dana kao i ranije bilo kakav problem sa navijačima.

Netačna je informacija da smo zamolili predsednika FSS-a Tomislava Karadžića da se kandiduje za predsednika Crvene zvezde.

Zbog svega navedenog očekujemo da se sastanemo sa Vama u klubu i pokušamo da rešimo ove probleme.

Crvena zvezda jeste izgubila važnu utakmica ali prvenstvo još uvek traje i mi ćemo se boriti za ugled svog kluba i svoj grb do kraja.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: