Dejvid Hej se zvanično povukao

Britanski bokser, bivši šampion sveta u teškoj kategoriji Dejvid Hej zvanično se povukao iz ringa.

Izvor: AK

Četvrtak, 13.10.2011.

20:53

Default images

Hej je u utorak na svoj 31. rođendan najavio povlačenje iz profesionalnog boksa, a u karijeri je imao 25 pobeda i samo dva poraza.

Taj drugi je doživeo na poslednjem meču u kojem nije uspeo da savladao Ukrajinca Vladimira Klička koji mu je time oduzeo titulu u WBA titulu.

"Moja namera je bila da se povučem čim napunim 31. godinu, još otkako sam prvi put navukao rukavice kao desetogodišnjak", rekao je Hej, a preneo BBC.



Postojale su spekulacije po kojima bi se Hej vratio u ring da se bori protiv drugog brata Klička, Vitalija, ali to još nije potvrđeno.

"Vitali jeste pokazao zainteresovanost da se nađe sa mnom u ringu 2012, ali ja sam odbio. Ja ne razumem zašto ljudi izmišljaju. Neće biti nikakve borbe. Rekao sam da se povlačim i kraj", dodao je Hej.



Britanac je istakao da voli boks i trening, ali da se nekad mora i oprostiti od toga. Naglasio je da se oseća dobro i zdravo i da odluku nije doneo preko noći.

Na pitanje da li bi pristao da neki skupi i ekskluzivni meč, on je odgovorio da sumnja da bi do toga ikada došlo.

Britanska bokserska asocijacija je u utorak najavila da će Hej završiti karijeru, pošto nije obnovio licencu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: