Peković potvrdio, čeka se Veseli

Partizan mt:s bi u predstojećoj sezoni mogao da ima jedan od najjačih sastava u poslednje dve decenije, "drim tim" sa čak trojicom NBA igrača.

Izvor: AK

Petak, 12.08.2011.

19:34

Default images

Plejmejker Ejsi Lo je već potpisao jednogodišnji ugovor, početkom sledeće nedelje se očekuje i uspešan završetak pregovora sa centrom Minesote Nikolom Pekovićem, koji bi igrao do kraja "lokauta", a mogao bi da se vrati i Čeh Jan Veseli koji je formalno i dalje član Partizana.

Češki reprezentativac zbog "štrajka" u NBA ligi, mora da čeka kraj "lokauta" kako bi zvanično potpisao ugovor sa Vašington Vizardsima. Na papiru on je i dalje član 'crno-belih'.

"Jan je igrač Partizana dok ne potpiše ugovor sa Vašingtonom. Kada dođe u Beograd, sešćemo sa njim i s njegovim agentom i videti šta je najbolje za sve", rekao je sportski direktor Dragan Todorić.

Peković: "Igraću u Partizanu"

Priča oko povratka Pekovića počela je tokom turnira bivših jugoslovenskih republika u Ljubljani. Kada su ga novinari upitali kako će da iskoristi vreme dok traje "lokaut" u NBA, uz osmeh, kao iz topa je odgovorio:

"Igraću u Partizanu".

Na konstataciju da se ne šali na tako ozbiljne teme, Peković je u svom stilu dodao:

"Samo se smejte, videćete. Ali, neću sada da govorim o tome".

I tako je stavljena tačka na tu priču. Ali, manje od 24 časa kasnije, ispostavilo se da u svakoj šali ima istine.

"Manje više sve stvari su dogovorene, ostaje samo da se reši pitanje osiguranja što nije nikakav problem i verujem da će i taj deo uskoro biti završen", potvrdio je "žurnalu.rs" Miodrag Ražnatović, Pekovićev menadžer.

Visina obeštećenja koju evropski klubovi moraju da plati da bi NBA igrači pod ugovorom mogli da igraju tokom lok auta zavisi od visine ugovora koji imaju, ali iznosi oko 0.6% od jednogodišnje plate.

Peković je prošle sezone za Minesotu potpisao trogodišnji ugovor vredan 13 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: