LŠ: Nova pobeda, Partizan u 3. kolu

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su, posle pobede od 4:0 u Beogradu, savladali Škendiju i u gostima (1:0).

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2011.

20:37

Default images

’Crno-beli’ su bili podređeni u prvom poluvremenu, ali su u nastavku odigrali bolje i stigli su do trijumfa golom rezerviste Vladimira Jovančića u 67. minutu.

Naredni rival Partizana biće šampion Belgije Genk, a prvi susret na programu je 26. ili 27. jula u Genku.

Domaća ekipa bila je motivisana da popravi loš utisak iz prvog meča, pa je zaigrala ofanzivno od samog početka. Već u drugom minutu Škendija je stvorila izglednu šansu, ali je Ilić odbranio udarac Hasanija iskosa sa leve strane.

Nedugo zatim Emini je u želji da centrira loptu pogodio okvir gola, ali je Ilić bio priseban i ’pokupio’ je loptu bez većih problema. U osmom minutu Hasani je iznudio prekršaj na 20-ak metara od gola, ali Sali je šutirao izuzetno neprecizno.
Partizan se jeste oslobodio pritiska, ali Škendija je i dalje bila bolja. Najbolju priliku do tada domaći su propustili u 20. minutu – Ranković je napravio veliku grešku, ali je Ilić sjajno odbranio šut Hasanija u situaciji ’jedan na jedan’ iskosa sa leve strane.

U 23. minutu Škendija je imala još bolju šansu za gol – posle kornera Partizana usledila je kontra, Mustafi je proigrao Selmanija, koji je izbio sam pred Ilića i šutirao pored gola.

Novu priliku domaći su propustili u 29. minutu, kada je posle duplog pasa Emini utrčao u kazneni prostor, ali je šutirao pored gola.

Partizan je imao nekoliko akcija kojima je nedostajalo završno dodavanje, Vukić je nedovoljno jako pokušao sa distance, a zatim su u 30-ak sekundi ’crno-beli’ propustili dve izgledne šanse.

Prvo je udarac Eduarda posle dodavanja Volkova odbranio golman domaćih Zendeli, a ubrzo je isti čovek iskoristio neodlučnost Šćepovića i oduzeo mu loptu u situaciji kada je napadač Partizana bio sam ispred njega.
Do kraja poluvremena ekipa Aleksandra Stanojevića oslobodila se pritiska i bila je ravnopravna na sredini terena, a do kraja je Škendija imala jednu solidnu priliku koju je osujetio Radiša Ilić pravovremenim istrčavanjem.

Posle veoma sadržajnog prvog dela igre, početak drugog poluvremena nije obilovao šansama, a utisak je bio da Partizan igra bolje. ’Crno-beli’ su imali veliku šansu u 59. minutu, ali je, slično kao u prvom poluvremenu, Šćepović dozvolio da mu golman Zendeli oduzme loptu.

Slično kao i u prvoj utakmici, fudbalerima Škendije ponestalo je snage u drugom poluvremenu, a Partizan je postajao sve opasniji iz kontre.

Vladimir Jovančić, najbolji strelac ’crno-belih’ na pripremama, zamenio je Eduarda u 64. minutu i samo tri minuta kasnije uspešno je krunisao kontranapad gostiju – 1:0.

Partizan je bez većih problema kontrolisao igru, a Škendija sada nije uspevala da pronađe put do kaznenog prostora beogradskog tima.
Trener Stanojević u 77. minutu u igru je uveo 16-godišnjeg Ninkovića, koji je četiri minuta kasnije imao sjajan solo prodor, ali je njegov udarac Zendeli odbranio. Nepun minut kasnije Šćepović nije realizovao idealni centaršut sa desne strane, pošto je loptu glavom poslao preko gola.

Do kraja meča Škendija je imala dva solidna pokušaja ka golu Partizana, a Huseini je u 94. minutu dobio crveni karton zbog grubog starta nad Ninkovićem.

Škendija – Partizan 0:1 (0:0), prvi meč 0:4
Jovančić 67

Partizan: R.Ilić – Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ranković – Medo, Vukić (Ninković 77'), Tomić (Babović 46'), S.Ilič – Šćepović, Eduardo (Jovančić 64').
Škendija: Zendeli, Mustafi, Neziri, Kuculi, Hasani, Sali (Huseini 46'), Selmani, Emini (Bilbilovski 86'), Nikitović, Huseini, Beriša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: