Mačvan. "Nećemo izneveriti narod"

Klivlend Kavalirsi draftovali su Milana Mačvana sa 54. pozicije pa će klub iz Ohaja imati pravo na srpskog reprezentativca kada on odluči da ode u NBA.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Petak, 24.06.2011.

21:41

Default images

"Prvi put smo ga gledali na Hup Samitu 2009. Milan je jedan od najjačih, najdominantnijih krilnih centara koga smo ikada videli", rekao je generalni menadžer Klivlenda Kris Grant.

I Milan Mačvan je zadovoljan ishodom NBA drafta.

"Drago mi je što se i na ovaj način potvrdio moj kvalitet i što ljudi iz Klivlenda nisu zaboravili moju igru na pomenutom meču na Hup Samitu. Verovatno bih bio i bolje plasiran da sam te godine izašao na draft, ili da sam ove sezone odradio koji "vork-aut", ali nisam mogao zbog klupskih i reprezentativnih obaveza. Ipak i ovako sam zadovoljan", rekao je Mačvan za Večernje novosti.

Izbor u drugoj rundi ne obavezuje Mačvana da odmah ode u NBA.

"Igrač sam Makabija u kojem imam fantastične uslove za napredak, tako da ću u dogovoru sa sjajnim ljudima iz Tel Aviva odlučiti kada ću put NBA. Još je rano da govorimo na tu temu, jer mislim da treba još da sakupim iskustva i da, kada dođem u Klivlend koji pravi mladu i prespektivnu ekipu, budem od maksimalne pomoći."

Mačvana očekuju pripreme sa reprezentacijom Srbije pred Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

"Kao uvek, očekujem da budemo najspremnija ekipa, a znate šta narod očekuje od nas. Mislim da ga ni ovog puta nećemo izneveriti. Mnogo se priča o NBA igračima koji će igrati za ostale reprezentacije, ali neka oni pričaju o nama, jer smo u poslednje dve godine pokazali koliko vredimo. Verujem da ćemo to potvrditi i u Litvaniji", poručio je Mačvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: