Raonić za B92: „Ja sam pola-pola“

Mladi kanadski teniser Miloš Raonić u razgovoru za B92 istakao je da sebe smatra i Crnogorcem i Kanađaninom i da se nada velikim pobedama, ali ne obećava kada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2011.

20:43

Default images

Raonić je u ponedeljak na svom debiju na Vimbldonu slavio protiv Francuza Marka Žiskela sa 6:3, 7:6 (7:3), 6:3 i u narednom kolu ga očekuje susret sa Žilom Milerom iz Luksemburga, koji je pobedio Nemca Tomija Hasa.

Poreklom iz Crne Gore, Raonić je odrastao u Kanadi i igra za Dejvis kup reprezentaciju te zemlje, ali ima veliku podršku kako u svojoj rodnoj zemlji, tako i u Srbiji, i uvek ističe odakle je.

Lepo je imati takvu podršku. Na kraju, ja sam Crnogorac, to je bitno u mojoj kulturi i od preseljenja u Kanadu, roditelji su sa mnom pričali samo srpski da ne bih zaboravio jezik. To je njima bilo zaista bitno, brat i sestra mi sada žive u Podgorici, a ja probam da se vraćam tamo što više mogu jer mi je tamo porodica. Lepo se osećam tamo, posebno leti, volim da odem do Budve. Ipak, razlog igranja za Kanadu je to što su mi oni od početka, od kada sam imao 11 godina, mnogo pomagali. Ali, ako me iko pita odakle sam, ja kažem da sam rođen u Crnoj Gori, ali sam iz Kanade. Pola-pola sam, obe države su mi bitne u životu“, istakao je Raonić.

Raonić je na svoj prvi Vimbldon došao kao nosilac i ljudi mnogo očekuju od njega, a već se priča i o duelu sa Nadalom.

U poslednjih šest meseci sam dosta radio i naučio sam kako da igram svoj tenis. Uvek sam dobro udarao loptu, ali sam sada naučio kako treba da igram, kako da se kontrolišem mentalno. Mislim da je to jedna od najbitnijih stvari koje sam mogao da postignem, a to sam već uradio. Uz to, fizički sam se dosta poboljšao. Od sebe očekujem samo da se osećam kao da sam bolji igrač za nedelju dana nego što sam sada. Ako tako nastavim, mislim da će napredak na ATP listi biti sve veći, da će poeni doći, da ću dolaziti do većih pobeda. Ne znam kada, ne znam protiv koga, ne mogu to da kontrolišem, trudim se da ne mislim o tome, ali samo pokušavam da na kraju dana budem bolji igrač nego što sam bio kada sam se probudio“, rekao je Miloš Raonić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: