WB: Nadal furiozan na startu

Španac Rafael Nadal na fantastičan način je započeo odbranu titule na Vimbldonu pobedom nad Amerikancem Majklom Raselom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2011.

16:22

Default images

Prvi reket sveta je na startu takmičenja na trećem Gren slemu sezone pobedio Rasela sa 6:4, 6:2, 6:2.

U drugom kolu Španac će se sastati sa američkim teniserom Rajanom Svitingom, koji je slavio protiv Pabla Anduhara iz Španije sa 3:6, 4:6, 6:1, 7:6 (7:1), 6:1.

Na početku meča Rasel je pravio mnogo problema prvom teniseru sveta, čak je i poveo sa 4:2, ali je Španac uspeo da preokrene. Posle osvojenog prvog seta, Nadal je zaigrao mnogo bolje, Amerikanac je imao nekoliko fantastičnih poena, ali je bio mnogo ubedljiviji sa 6:2, a Rasel je napravio i jedan brejk.

U poslednjem setu, prvi nosilac u Londonu nije dozvolio nikakvo iznenađenje pa Amerikanac nije imao nijednu priliku da mu oduzme servis. Nadal je iskoristio dve šanse i slavio trijumf posle jednog sata i 58 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: