FIFA u borbi protiv klađenja

Svetska fudbalska federacija obećala je da će pomoći sprečavanje ugovaranja međunarodnih utakmica koje se organizuju samo radi nedozvoljenog klađenja.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 03.03.2011.

23:35

Default images

FIFA se na takav korak odlučila zbog dve prijateljske utakmice koje je organizovala jedna tajlandska menadžerska agencija. Svih sedam golova na tim utakmicama postignuto je iz penala, a sudile su slabo rangirane sudije iz Mađarske.

Nacionalni Savezi su dve nedelje ranije obavestili FIFA i UEFA da ih organizator utakmica nije obavestio o tome ko će suditi mečeve, a Fudbalski savez Mađarske je posle tih utakmica suspendovao sudije.

Uvešćemo nova pravila za međunarodne utakmice koje se uglavnom organizuju zbog klađenja. Fudbal je žrtva popularnosti, ali moramo da ga zaštitimo”, rekao je predsednik FIFA Sep Blater.

Organizatori prijateljskih utakmica, reprezentativnih ili klupskih, moraće dva meseca ranije da pošalju imena sudija koji će suditi te mečeve, rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

FIFA ima pravo veta ako ima bar jedan razlog da veruje da sudija nije prava osoba za tu utakmicu”, rekao je Valke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: