Meksiko bolji od BiH u Atlanti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena sa 2:0 od Meksika u prijateljskoj utakmici koja je odigrana u Atlanti u “Džordžija Domu”.

Izvor: AK

Četvrtak, 10.02.2011.

18:32

Default images

Pred oko 30 hiljada navijača Meksiko je slavio golovima Havijera Ernandesa iz penala u 48. i Edgara Pačeka u 54. minutu.

U prvom delu igralo se otvoreno, obe selekcije su stvarale šanse, a najbolje su propustili Misimović i Ibišević za BiH, te Čičarito i Dos Santos za Meksikance.

Još bolji tempo viđen je u drugom poluvremenu, a odmah na startu “pali” su i prvi golovi. U 48. minutu Spahić je oborio Čičarita u kaznenom prostoru, a napadač Mančester junajteda je realizovao penal.

Usledile su dve dobre šanse za BiH, prvo Salihovića, a onda i Ibiševića koji je posle centršuta Pjanića pogodio stativu. Međutim, već u sledećem napadu Meksikanci su duplirali vođstvo. Veliku grešku napravio je Mujdža, a to je iskoristio opasni Pačeko koji je prebacio Hasagića i postavio konačan rezultat.
www.sportsport.ba
U nastavku meča više prilika su imali bosanskohercegovački igrači, ali Salihović i Subašić nisu uspeli da savladaju Koronu.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić ljut je na golmana Asmira Begovića koji se nije priključio tumu za prijateljsku utakmicu protiv Meksika. To je drugi put da 23-godišnji Begović, golman Stouk Sitija, izbegava obaveze u reprezentaciji. Prvi put se dogodilo novembru 2010. godine, uoči duela protiv Slovačke.

"Posle ovoga moraćemo da pokrenemo postupak protiv Begovića. Nisam mogao da verujem da je uradio tako nešto ni protiv Slovačke, ali sam mu tada oprostio jer je odličan golman. Sad ću učiniti sve što je potrebno da se reši problem, i nema šanse da mu opet progledam kroz prste", rekao je Sušić koji u Atlanti nije mogao da računa ni na Edina Džeku i Senijada Ibričića.



Bosna i Hercegovina: Hasagić, Mujdža, Spahić, Mravac, Salihović (Subašić 78’), Medunjanin (Ognjen Vranješ 71’), Bešić, Lulić (Muslimović 62’), Pjanić, Misimović, Ibišević

Meksiko: Korona, Salsido, Agvilar, Rodriges, Moreno, Torado, Kastro, Pačeko (Kalderon 74’), Barera (Kardenas 67’), Dos Santos (De Nigris 59’), Ernandes (Peres 81’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: