AO: Enan ispala, Venus predala

Prva nositeljka Australijen opena, danska teniserka Karolina Voznijacki lako se plasirala u osminu finala turnira u Melburnu.

Izvor: AK

Petak, 21.01.2011.

03:07

Default images

Ona je za 90 minuta savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu u dva seta, sa 6:4, 6:3. Tamo će joj rivalka biti Letonka Anastasija Sevastova koja je sa 6:1, 6:3 izbacila Vesnu Manasijevu iz Rusije.

U osminu finala prošla je i Ruskinja Svetlana Kuznjecova koja je posle velike borbe eliminisala 11. nositeljku Belgijanku Žastin Enan sa 6:4, 7:6(8). Venus Vilijams je zbog povrede predala meč.

Najniža teniserka u WTA konkurenciji, 161 centimetar visoka Cibulkova pružila je veliki optor Dankinji Voznijacki. Od prvog gema je krenula da igra napadački po svaku cenu. Sve karte je bacila na rizičnu igru kako bi ponovila uspeh iz Sidneja kada je pobedila prvu teniserku sveta. Na kraju je imala 20 vinera više od Dankinje (31-11), ali to joj nije bilo dovoljno ni za jedan set jer je imala i 30 neiznuđenih grešaka više (41-11).

Najinteresantniji duel treće runde odigrale su 11. i 23. nositeljke, Žastin Enan i Svetlana Kuznjecova. U izuzetno kvalitetnom meču prvi set Ruskinja je dobila sa 6:4 iskoristivši jednu od svoje dve brejk šanse, a spasivši dve prilike koje je imala Belgijanka.

Usledio je dramatični drugi set. Kuznjecova je rano napravila brejk i povela 3:1, Enan je pratila do 5:4 kada je uzvratila i izborila ostanak u meču. Međutim, Ruskinja je odmah napravila još jedan brejk i ponovo servirala za set, ali se Enan i ovaj put izvukla. Usledio je potpuno izjednačen taj-brejk, Kuznjecova je ipak stigla do dve meč lopte, Belgijanka je spasila obe, ali ipak nije imala snage za preokret pa je Ruskinja sa 10:8 stugla do seta i sa 2:0 izbacila Enan.

Među 16 najboljih teniserki plasirala se i Frančeska Skjavone. Italijanka je u prvom setu počistila Moniku Nikulesku sa 6:0, ali se Rumunka u drugom setu predala tek u taj-brejku posle 7:2. Skjavone, šesta nositeljka u Melburnu, u sledećoj rundi će igrati protiv Svetlane Kuznjecove iz Rusije.

Ubedljivu pobedu i lagan plasman ostvarila je i Kineskinja Na Li koja je izgubila samo tri gema u duelu sa Čehinjom Zahlavovom Stricovom. Problema nije imala ni njena naredno rivalka, osma favoritkinja Viktorija Azarenka koja je sa dva puta po 6:3 bila bolja od Šanel Šipers iz Južnoafričke Republike.

Venus Vilijams je već u šestom minutu susreta sa Andreom Petković bila prinuđena da preda svoj prvi gren slem meč, zbog povrede karlične kosti.

AO - teniserke, treća runda:
Anastasija Sevastova (Letonija) – Vesna Manasijeva (Rusija) 2:0 (6:1, 6:3)
1 Karolina Voznijacki (Danska) – 29 Dominika Cibulkova (Slovačka) 2:0 (6:4, 6:3)
Monika Nikulesku (Rumunija) – 6 Frančeska Skjavone (Italija) 0:2 (0:6, 6:7)
11 Žastin Enan (Belgija) – 23 Svetlana Kuznjecova (Rusija) 0:2 (4:6, 6:7(8))
9 Na Li (Kina) – Barbora Zahlavova Stricova (Češka) 2:0 (6:2, 6:1)
Šanel Šipers (Južna Afrika) – 8 Viktorija Azarenka (Belorusija) 0:2 (3:6, 3:6)
Julija Gerges (Nemačka) – 14 Marija Šarapova (Rusija) 1:2 (6:4, 4:6, 4:6)
4 Venus Vilijams (SAD) – 30 Andrea Petković (Nemačka) 0:1 (Vilijams je predala)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: